Црвена звезда – Динамо 24:29 (13:12)

120

Црвена звезда је у „Шумицама“ доживела први пораз у сезони од Динама из Панчева 24:29 (13:12) у оквиру 3.кола Суперлиге.

Тренер Ненад Перуничић је имао комплетан играчки кадар на располагању, јер су дебитовали и Душан Херцеговац, Михаило Стошљевић и Петар Панић.

Велика борба од самог старта, али јако чудне околности довеле су до тога да након почетне резултатске клацкалице, Динамо први дође до предности 5:8, од чега су Панчевци 5 голова постигли са седам метара. До 25.минута игре у првом полувремену гости су одржавали предност, а онда је уследило Звездиних пет минута. Огромно пожртвовање и жеља за преокретом донели су и преокрет. Серија од четири гола, и велика енергија коју је унео Иван Рајичевић, донели су црвено-белима минималну предност нако првих тридесет минута – 13:12.

У првом делу другог полувремена гледали смо егал игру, жестоку борбу, али је Марко Вучковић успео да превагне на страну своје екипе у преломним моментима меча и обезбеди мирну завршницу Панчевцима. Динамо је везао две серије са по три гола, дошао до +4 (20:24), Црвена звезда имала зицер са крила и два напада да се приближи на гол минуса, али уз доста изгубљених лопти и техничких грешака, потрошња је била велика. Уследила је серија од четири гола гостију, играч утакмице Вучковић је проигравао, погађао, пробијао и Динамо је славио у „Шумицама“.

Црвена звезда је није реализовала два седмерца у финишу да смањи минус, а коначан резултат је поставио Хорват за 24:29.

Најефикаснији је био Петар Бугариновић са 7 голова Душан Херцеговац је постигао 5. У редовима Динама Вучковић, Костадиновић и Димитријевић су постигли по 7.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Шапцу, екипи Металопластике.

Црвена звезда – Динамо 24:29 (13:12)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 500. Судије: Ђорђе Јевтић и Милош Јевтић (Лазаревац). Искључења: Црвена звезда 12, Динамо 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 4 (2), Динамо 7 (6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 1, Хорват 1, Николић 3, Лаковић 1, Љубојевић 3, Љубеновић, Бугариновић 7, Панић, Херцеговац 5, Радисављевић, Поповић, Ђорђијевић 3, Рајичевић, Петрић, Стошљевић. Тренер: Ненад Перуничић

ДИНАМО: Милошевић 6, Пилиповић 1, Радановић, Стојановић, Димитријевић 7, Савић, Јовановић, Павловић М., Павловић Л. 1, Златановић, Дистол, Миленковић, Баруџић, Костадиновић 7, Вучковић 7, Радовановић. Тренер: Иван Петковић

Претходни текстЗвезда сијала у Морачи и убедљиво победила!
Следећи текстЗвезда савладала Медвешчак после продужетка