Пораз у Паризу

55

Фудбалери Црвене звезде изгубили су као гости од Пари Сен Жермена са 6:1 у другом колу Ц групе Лиге шампиона.

Ово је нашем тиму и први пораз још од дуела са ЦСКА у Москви, у шеснаестини финала Лиге Европе, односно први после чак 34 узастопне утакмице. Крај сјајној низа дошао је у Паризу уз први, историјски гол Звезде у групној фази Лиге шампиона у режији Марка Марина.

Дефанзивни бедем је успешно одолевао до средине првог дела, Звездина одбрана је успевала да прочита све намере домаћина и пресече све њихове замисли, али је прекид био кобан.

Бразилац Нејмар је из слободног ударца са нешто више од 20 метара пребацио живи зид и упутио шут неухватљив за голмана Милана Борјана. Недуго затим је било 2:0 за Парижане, пошто је приликом акције са десног крила стрелац првог поготка разменио дупли пас са Мбапеом и удвостручио предност.

Имала је Звезда своје покушаје и полуконтре, али је недостајало завршно додавање за опаснију акцију и претњу шампиону Француске, једном од главних фаворита за европски трон. Тако је шут са ивице казненог простора у првом полувремену опробао Чаушић и лопту послао преко пречке.

Разиграни ПСЖ је до предаха постигао још два гола, најпре је Единсон Кавани увећао вођство, а онда и Анхел ди Марија. У другом делу је Звезда заиграла нешто офанзивније, успевала је да тежиште игре пребаци на половину ривала у више наврата, па су виђени и опасни ударци попут Родићевог.

Ипак, највише се истакао наш голман Борјан који је у неколико ситуација фантастичним одбранама сачувао мрежу. Није много могао приликом гужве из које се и Мбапе уписао у стрелце, да би у 74. минуту наш тим дошао до историјског, првог гола у групној фази Лиге шампиона.

Марко Марин је био задужен за то шутем искоса са десне стране на додавање резервисте Ебисилија, да би се за коначан резултат побринуо Нејмар опет из слободњака.

Пари Сен Жермен – Црвена звезда 6:1 (4:0)

Стадион: Парк принчева. Гледалаца: 40.000. Судија: Артур Соареш (Португалија). Стрелац: Нејмар у 20′, 22′ и 81′, Кавани у 37, Ди Марија у 42′, Мбапе у 70′ за ПСЖ, а Марин у 74′ за Црвену звезду. Жути картони: Стојковић у 68′, Павков у 75′

Пари Сен Жермен: Ареола, Меније, Кимпембе, Тијаго Силва (од 76′ Керер), Бернат, Верати, Рабио, Мбапе (од 76′ Чупо-Мотинг), Нејмар (од 82′ Дракслер), Ди Марија, Кавани.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић (од 46′ Бабић), Дегенек, Родић, Јовичић, Крстичић, Марин, Чаушић, Симић (од 46′ Павков), Бен (од 73′ Ебисилио).

Претходни текстЖивковић: Равноправно смо се борили
Следећи текстУбедљива победа на старту WABA лиге