Омладинци поражени у Паризу

75

Упркос борбеној игри и феноменалном издању омладинци Црвене звезде поражени су од Пари Сен Жермена резултатом 2:1.

Узбудљив дуел боље су отворили домаћи фудбалери, а уводна иницијатива Парижана резултирала је поготком Капоа у 8. минуту. Везни играч добро је реаговао и искористио гужву у Гордићевом петерцу после корнера.

Резултатски заостатак није деморалисао изабанике Братислава Живковића који су константно тражили пут до Иносентове мреже. Највише мука голману ПСЖ-а задао је Терзић и то два пута, покушајима из слободних удараца, док је на другој страни, бриљантан међу стативама био Гордић.

У другом узастопном мечу у омладинској Лиги шампиона Дејан Јовељић је поготком вратио свој тим у игру, а велике заслуге припадају Великићу који је у судијској надокнади искористио грешку дефанзиваца и упослио капитена црвено-белих.

Могли су фудбалери Црвене звезде и до потпуног преокрета у наставку меча, али је лопта после изванредног ударца Великића погодила пречку.

Жал ће остати и за шансом Купусовића, а казна за неискоришћене прилике стигла је у 71. кад је домаћин минуту други пут повео, а стрелац је био Фресан.

Црвено-бели после два кола имају један бод, а следећи дуел предстоји им на гостовању Ливерпулу.

Пари Сен Жермен – Црвена звезда 2:1 (1:1)

Стадион: Сен Жермен. Стрелци: Капо у 8. и Фресан у 81. за ПСЖ, а Јовељић у 45. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Капо (ПСЖ), Јовичић (Црвена звезда).

ПСЖ: Иносент, Вилиамс, Лакрех, Пембеле,Куаси, Капо, Кулибали, Јасин, Јапи, Фадига, Мунига

Црвена звезда: Гордић, Кукољ (од 67. Ђорђевић), Миликић, Јовичић, Стојанчић (од 77. Стојановић), Великић (од 67. Стајић), Аџибаба (од 83. Ајдиновић), Купусовић (од 77. Бурмаз), Јочић, Терзић, Јовељић.

Претходни текстШампиони у посети покровитељу
Следећи текстЖивковић: Равноправно смо се борили