Црвена звезда успешна на старту Еврокупа!

80

Након тријумфа на старту регионалног првенства, кошаркаши Црвене звезде мтс, на свом паркету, уписали су и прву победу у Еврокупу, против Улма, резултатом 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14). Црвено-беле, у недељу очекује тежак сусрет против екипе Будућности у Подгорици.

У првом колу Еврокупа, српски шампион уписао је тријумф против немачког Улма резултатом 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14). Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Били Берон са 19 и Џо Регланд са 17 постигнутих поена, док је Мајкл Оџо убацио 14 поена уз 10 скокова.

Стартна петорка КК Црвена звезда мтс: Лазић, Регланд, Фаје, Берон, Цирбес.

За нијансу боље отварање меча гостију, али је Звезда серијом Барона и тројком Фаyеа преузела вођство на половини прве деонице (13:11). Нападачки одличну деоницу за црвено-беле, окончао је Перпероглу тројком уз звук сирене (28:21). Најефикаснији су били Рагланд и Барон са по 8 постигнутих поена.

Поново слабије отварање деонице за домаћина, што је приморало тренера Томића да затражи рани тајмаут и на паркет врати расположеног Регланда, и Цирбеса који је брзо ушао у проблем са личним грешкама. Резултатска клацкалица наставила се до краја првог полувремена у коме је српски шампион успео да задржи предност (46:43). Расположеног Берона са 13 поена пратили су Рагланд са 10 и Перпероглу са 8 постигнутих поена.

Није се много тога променило на старту другог полувремена, црвено-бели су константно покушавали да направе осетнију резултатску предност, али је немачки тим стално имао одговор на Звездине добре моменте. Феноменална асистенција Рагланда и атрактивно закуцавање Оџа подигли су атмосферу у дворани „Александар Николић“, а српски шампион је стигао до двоцифрене предности 58:48. Иако су изабраници Милана Томића имали плус 13 на три минута пре краја треће деонице, гости су поново успели да се врате у меч на само посед заостатка, 62:59.

Без стартера је домаћин отворио последњу четвртину и то је тренеру Томићу донело добар резултат, јер су црвено-бели за 6 минута игре примили само 5 поена, и разлика је поново била двоцифрена 76:64. Одличне роле Борише Симанића и Филипа Човића, уз сјајну игру у рекету Оџа, донелу су преко потребну сигурност у завршници меча. Кошаркаши Звезде успели су да сломе одличан отпор немачког тима и на крају забележе битну победу на старту европског такмичења. Коначни резултат био је 88:73.

КК Црвена звезда мтс: Регланд 17+5ас, Раданов 2, Човић 1, Перпероглу 14, Ненадић, Лазић 2, Фаје 8+8ск, Берон 19, Добрић 6, Симанић 3, Цирбес 2, Оџо 14+10ск.

У наредном сусрету, кошаркаши Црвене звезде мтс гостују екипи Будућности. Меч се игра у недељу од 19 часова.

Милан Томић:
Тешка утакмица против тима који игра веома брзо. Задовољан сам игром, а пре свега тим да смо играли од првог до последњег минута.

Не може једна утакмица да се одигра у истом ритму 40 минута, бар не у овом тренутку. Играмо против добрих тимова, али то је нормално да има осцилација јер играмо против квалитетних тимова. Заборавио сам да поменем Боришу Симанића који је по мом мишљењу био кључан играч на овој утакмици. Мој утисак је да је дао енергије колико нам је било потребно

Мајкл Оџо је одиграо добро све ове утакмице до сада. Као његов тренер само могу да му честитам. За мене су два кључна играча била Филип Човић и Бориша Симанић.

Претходни текстЗвезда тренирала на Парку принчева
Следећи текстКадеткиње Звезде освојиле шампионску титулу