Наши шампиони, веслачи Црвене звезде

304

Спортско друштво Црвена звезда организовало је пријем и коктел поводом историјског успеха, освајања шампионске титуле Веслачког клуба Црвена звезда. Том приликом др Небојша Човић, председник Управног одбора уручио је плакету СД Црвена звезда „Наш шампион“ Владану Ковачевићу, председнику УО Веслачког клуба Црвена звезда.

Веслачки клуб Црвена звезда – Београд однео је победу на Првенству Србије у веслању у свим категоријама, од пионира до сениора.

На Првенству Србије које је одржано 21. и 22. септембра на Савском језеру, веслачи Звезде постали су укупни прваци Србије. Наш клуб је освојио 14,5 златних медаља и убедљиво стигли до првог места и до првог укупног првака Србије у свим категоријама.

Ово Првенство Србије је прво у историји веслања у Србије за које је било предвиђено бодовање. Бројале су се медаље по олимпијском моделу.

Уједно је наш клуб добио и пехар за победника Купа Србије (бодује се само за кадете), тако да се може рећи: ДУПЛА КРУНА! Ово је велики успех целог тима, веслача, тренера и управе Клуба и Спортског друштва Црвена звезда.

На почетку свечаности присутнима се обратио Душан Ковачевић, директор, спортски директор и тренер Веслачког клуба Црвена звезда.

Захваљујем Спортском друштву Црвена звезда што нам је омогућило овај пријем. Пресрећан сам у овом тренутку када се каже да је ово историјски тренутак. Не због тога што смо ми напокон нешто успели, већ што је ово прво државно Првенство и Куп Србије који су се бодовали од стране Веслачког савеза Србије. Драго ми је да смо ми први који смо то успели да остваримо, што је било прилично импресивно и ван очекивања. Овај тим смо стварали 4-5 година, а ту су нам помогли и пријатељи из управе и заједно смо направили стратегију како да развијемо Клуб на најбољи начин. Ово је плод једног озбиљног и напорног рада и невероватно је да се овако лепо крунисао и пресрећан сам што се налазим овде пред вама – истакао је Душан Ковачевић.

Звездини веслачи Миња Визи, Лука Лазић и Немања Шајатовић пренели су своје импресије са такмичења и испричали како су дошли до тријумфа у својим тркама.

Црвено-белим веслачима обратио се др Небојша Човић, председник Управног одбора СД Црвена звезда, и честитао им на изузетном успеху.

Имам привилегију и задовољство да вам честитам велики успех. Колико сам информисан ви сте први екипни првак у веслању у Србији, стицајем разноразних околности, али је добро да Звезда представља авангарду и у веслању, као и у другим спортовима. Веслачки клуб Црвена звезда не само спортским резултатима, већ и приступом гради системе, па је тако направљњен систем и у Веслачком савезу Србије. Веслање је доста високо котирано у међунардоним круговима као спорт. Ви сте направили фантастичан резултат, фантастичну подлогу. Знам колико су Ковачевићи и сви у клубу труда уложили у све ово и заједно са вама дошли до овог резултата. Мислим да је он охрабрујући и да вам даје додатну енергију за све напоре који вас чекају. Имам обичај да кажем, када се попнете на врх планине, тамо ветрови дувају, а ви знате какве све конкуренције ми имамо у свим спортовима. Искрено вам од срца честитам – рекао је др Небојша Човић.

Потом је председник Управног одбора СД Црвена звезда др Небојша Човић уручио плакету „Наш шампион“ председнику УО Веслачког клуба Црвена звезда Владану Ковачевићу.

Захваљујем се Спортском друштвгу Црвена звезда и свима који су навијали да се ово спортско надметање заврши победом Веслачког клуба Црвена звезда. Ово није само спортска победа, ово је победа концепта који ми у клубу гајимо последњих 20 година, а угледали смо се на оне који су стварали овај клуб још пре деведесетак година када је настао Веслачки клуб Београд, а псоле Другог светског рата наставио као Веслачки клуб Црвена звезда. Као што стално причамо са нашом децом на годишњим скупштинама, где причамо да је веслање један од спортова чојства и јунаштва, препознат као такав свуда у свету. Тако гајимо ту децу још од јаслица, јер ми у оквиру нашег клуба имамо и спортски комплекс и обданиште. Ту бораве наша деца, пионири, кадети, јуниори, сениори, па и наши веслачи који имају преко 80 година који заједно са нама проводе време, нарочито у овим лепим летњим данима и прате веслаче како напредују. Наставићемо у том правцу и даље, а ова деца неће бити само спортски шампиони, већ хиљаде њих који пролазе кроз клуб ће бити и у духу шампиони. Много је важна та друштвена компонента коју ми у клубу гајимо. Важно је створити шампионе и у врхунском спорту, а иза тога сви који прођу тренажни процес биће и духовни шампиони и чиниоци овог друштва у будућности – закључио је Владан Ковачевић.

Уследило је заједничко фотографисање и дружење са нашим веслачима, шампионима и освајачима Купа Србије.

Претходни текстПетлићи први у Мостару
Следећи текстЦрвено-бели у нову сезону крећу из Новог Пазара