Милојевић: Имам поверење у играче

64

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је пред гостовање Напретку у Крушевцу (среда, 18:30) да изузетно поштују противника и да је 158. вечити дерби архивиран.

После дербија немамо много времена јер већ идемо у Крушевац екипи која нам је резултатски направила доста проблема прошле сезоне. Поштујемо Напредак, увек је имао стабилност. Сачувао је тим што значи да има континуитет, правио је добре резултате и може доста да покаже са искусним тренером као што је Милорад Косановић. Сигурно нас очекује добра и тешка утакмица – рекао је Милојевић.

Наш стратег се још једном осврнуо на реми 1:1 у 158. вечитом дербију и на претходне европске изазове.

Стварно имам поверење у ове играче, то је била једна утакмица у којој ништа није штимало, ја сносим највећу одговорност и не бежим од тога. Пробаћемо да исправимо све грешке. Забринутост увек постоји и кад имамо добре резултате и кад играмо добро. Увек хоћемо оно што је добро да још више побољшамо, а лоше да поправимо. Ставили смо тачку на дуел са Партизаном. Идемо даље, десила се таква утакмица. Чека нас нови изазов и утакмица у Крушевцу ће бити скроз другачија, а тешко је поредити Наполи и Салцбург са другим мечевима јер немају много тога заједничког.

Милојевић се дотакао и играчког кадра, односно проблема са повредама и могућим ротацијама у тиму.

Имамо проблема, али видећемо још на кога ћу моћи да рачунам. Вујадин Савић је наставио са терапијом, Николу Стојиљковића очекујемо врло брзо са нама, а и остали имају одређене проблеме. Што се тиче новајлија, то су играчи који могу доста тога пруже, у то сам убеђен и немам никакву дилему. Желимо да се што пре интегришу. Имам поверење и у Кафуа, нико од њих није заборавио фудбал, можда њему само треба мало више времена да се уклопи, али стрпљив сам и кроз рад се све превазилази.

Тренер Звезде је позвао навијаче да им помогну да освоје нова три бода на месту на коме су потврдили титулу прошле сезоне.

Публика у Крушевцу воли фудбал и Напредак, увек је тамо тешко играти. Позвао бих навијаче да нам помогну као што су то и до сада чинили. Не треба придавати велики значај томе што смо у Крушевцу освојили титулу, као ни што смо тамо пре тога имали једини пораз. Не можемо да се водимо осећањима, да ли је нешто било ружно или лепо. Чека нас нових 90 минута, нова борба и само тако треба гледати ту утакмицу. Фудбал је таква игра, некад победите када не играте добро и само о томе се прича. Тежимо да имамо добру игру и да то испрати и добар резултат. Зато је фудбал леп и непредвидив.

Милојевић је најавио и одређене промене у саставу.

Покушавамо да разиграмо све играче, зато су и ту да дају допринос циљу који имамо. Биће промена и у свакој наредној утакмици. Имамо згуснут распоред, стално играмо средом и викендом, и није баш лако, али играчима је јасно да не смемо имамо алиби ни за шта, јер тако онда нећемо напредовати – завршио је Милојевић.

Одложена утакмица 5. кола Суперлиге између Напретка и Црвене звезде заказана је за среду, 26. септембар, од 18:30.

Претходни текстНови жреб WABA лиге
Следећи текстДегенек: „Нек се Маракани врате славни дани“