Звезда испред Реала, Бајерна, Јувентуса…

54

Импресиван списак ривала против којих је Црвена звезда остала непоражена у последње две сезоне на европској позорници у уторак је постао богатији за још једно име.

Меч са Наполијем је укупно 25. који смо одиграли у последњих 15 месеци када је реч о УЕФА такмичењима, односно 22. у којем шампион Србије није изгубио на интернационалној сцени.

Пораз на сваком осмом мечу у просеку током последње две сезоне учинак је по којем црвено-бели могу да се похвале да су у самом европском врху.

Испред чете Владана Милојевића, уколико у обзир узмемо само клубове који су учествовали у УЕФА такмичењима у последње две сезоне и одиграли двоифрен број мечева, само су Аталанта (један пораз у 14 утакмица), Барселона (један неуспех у 11 мечева) и Ред Бул Салцбург (2 пораза из 20 дуела), док су се иза Црвене звезде нашле на десетине клубова из фудбалског крема Старог континента попут Атлетика из Мадрида (2/15), Реала (2/14), Бајерна (2/13), Јувентуса (2/11)…

Низ феноменалних резултата екипа из Љутице Богдана започела је 29. јуна 2017. године победом над Флоријаном (3:0) и до данас је остварила учинак од 11 тријумфа, 11 ремија и три пораза.

Једини тимови који су успели да савладају црвено-беле у претходне две сезоне у Европи су Краснодар (3:2), Арсенал (1:0) и ЦСКА (1:0), па се са правом може рећи да је наш клуб поново сија као у доба најсјајнијих дана.

Претходни текстИза југа Маракане – Бод за вечност
Следећи текстЈовичић: Предстоји нам најважнији меч