Иза југа Маракане – Бод за вечност

52

Првотимци и омладинци Црвене звезде су са по бодом украсили дебитантске утакмице у групној фази Лиге шампиона. Чињеница да су остали непоражени на почетку елитног такмичења била је повод за задовољство црвено-белих фудбалера, а бисери клуба из Љутице Богдана, сумирајући утиске иза југа Маракане, истакли су да је реми са Наполијем само увертира у будуће успехе.

Феноменалан резултат обе екипе, али смо могли и боље, ту пре свега мислим на омладинце. Имали смо прилику да потпуно преокренемо резултат, али је и бод успех. Оставили смо траг и исписали историју.Драго ми је што сам асистенцијом дао свој допринос.Показало се веома драгоценим искуство које смо Јовељић, Гордић и ја стекли радом уз први тим – истакао је Алекса Терзић.

Реми омладинаца није прошао неопажено, а славље је употпунио бод првотимаца неколико сати касније. Аиситент за гол Дејану Јовељићу истакао је да ће претходни уторак заувек остати у његовом сећању.

Честитке су пристизале са свих страна, јавили су се бројни пријатељи, саиграчи, тренери… Са Бановог брда смо се одмах упутили ка Љутице Богдана где су нам првотимци такође одали признање. Пожелели смо им срећу, а на крају дана сви смо имали повод за радост. Показали смо да нисмо мали клуб и демантовали све који су најављивали убедљиве поразе после жреба – рекао је левоноги крилни фудбалер.

Милош Гордић, сложио се са годину дана старијим саиграчем.

Заслужили смо можда и више од бода. Одлично смо ушли у меч, али смо примили гол из прекида, после наше грешке. Вратили смо се врло брзо и тако показали карактер. Имали смо још неколико шанси. били конкретнији иако смо у другом полувремену мало физички пали. Показали смо да можемо да се носимо са великим екипама. Идемо даље,окрећемо се новим изазовима у првенству – изјавио је голман црвено-белих.

Податак да су играчи Наполија старији годину дана није имао утицај на црвено-беле бисере.

Не плашимо се никога. То што је већина играча млађа годину дана од ривала не мора ништа да значи. Сви се боре и жељни смо доказивања. Без страха улазимо у мечеве Лиге шампиона.

Са неколико сјајних интервенција, омладински чувар мреже значајно је утицао на исход дуела, и потврдио значај који имају он, Дејан Јовељић и Алекса Терзић у актуелном тиму.

Дејан Јовељић, Алекса Терзић и ја имамо велику одговорност као старијии грачи и момци који су прикључени првом тиму, али не бих посебно истицао никога. Мислим да смо сви заједно допринели освајању бода. Нећемо се овде зауставити.Очекује нас сусрет са Чукаричким, па гостовање у Паризу, борићемо се и увек ћемо ићи на победу – нагласио је Гордић.

Претходни текстЗвездини шампиони на Светском првенству у Бакуу
Следећи текстЗвезда испред Реала, Бајерна, Јувентуса…