Борјан најбољи међу голманима елите

84

Меч са Наполијем, завршен без погодака, био је најозбиљнији тест гранитне одбране црвено белих до сад, а о успешно положеном испиту, осим мирне мреже, говори и статистика.

Милан Борјан голман је са најбољом учинком после првог кола групне фазе Лиге шампиона. Звездин чувар мреже други је по броју одбрана после премијерног кола такмичења са седам интервенција, а испред последњег стуба црвено-белог бедема је само Олсен, голман Роме, који је у осам наврата зауставио лопту на путу до мреже, али је поред тога три пута капитулирао.

Седам одбрана, поред Борјана има и Лопез, голман Лиона, али је он поклекао пред налетима Манчестер ситија, па је учинак чувара мреже српског шампиона без премца у првом колу.

Беспрекорна игра у дефанзиви изабраника Владана Милојевића још једном се показала на делу, комплетан тим умешно се бранио пред налетима ривала о чему говори и седам блокираних удараца фудбалера Наполија.

Податак који потврђује беспрекорну одбрану је да је меч са Наполијем 42. од 72 без примљеног гола под вођством актуелног стручног штаба.

Претходни текстНенад Перуничић званично представљен као нови селектор Србије
Следећи текстЗвездини шампиони на Светском првенству у Бакуу