Звездаши, сећате ли се када смо последњи пут изгубили?

95

Маракана је опет неосвојива тврђава, фудбалери Црвене звезде знају само за успехе и неуспех готово да не постоји у њиховом речнику.

Нестваран низ без пораза продужен је на чак 31 узастопну утакмицу и то ремијем са Наполијем 0:0 на старту Лиге шампиона. Дакле, поред тога што је освојен историјски бод у елитном такмичењу, и то на премијери, Звезда је још једном показала да је саткана од победничког материјала.

Брзим погледом у прошлост не налазимо последњи меч који је изгубљен, а био је против московског ЦСКА у реваншу шеснаестине финала Лиге Европе, пошто је у престоници Русије 21. фебруара ове године било 1:0.

Од тада до овог 19. септембра прошло је тачно 210 дана, а Звезда је за то време одиграла укупно 31 меч рачунајући сва такмичења. Тачније, 21 суперлигашки, девет европских и један у Купу Србије.

Звезда је у првенству, у овом низу, остварила 20 победа, а у Европи само ове сезоне још четири – једну против Спартакса, две против Судуве и једну, против Спартака у Трнави за пласман у плеј-оф за Лигу шампиона.
Поред тога има и пет ремија, од чега је онај за памћење у реваншу са Салцбургом донео групну фазу елитног такмичења, а сада је стигао и први бод у борби са европским гигантима.

Поред низа за понос и сјајних резултата у Лиги шампиона, Звезда има импресиван учинак и у првенству, јер је остварила максималан учинак на седам овосезонских дуела уз гол-разлику 22:3, па нека пулени Владана Милојевића наставе у овом ритму и у изазовима који их чекају.

Претходни текстКарте за 158. вечити дерби
Следећи текстЗвезда надтрчала Наполи