Звезда надтрчала Наполи

87

Фудбалери Црвене звезде стигли су, захваљујући борбеној и срчаној игри, до бода у историјском дуелу против Наполија. Бројке, пре свега везане за вредност играча и буџет тимова, су уочи меча говориле у корист гостију, али су црвено-бели успели да се супротставе Италијанима, а на питање како, одговор је дао занимљив статистички податак.

Тим Карла Анћелотија, водио је главну реч у београдском сусрету, али је Звезда све предности ривала анулирала невероватним залагањем. Утисак да су наши играчи на терену оставили и последњи атом снаге потврђује податак да су током меча претрчали чак 112.878 километра, што је за четири више од Наполија (108.761).

За шампиона Србије није било изгубллене лопте, а решење за фудбалске звезде вредне по неколико десетина милиона евра били су упорност и труд.

Податак да је надтрчан један од најозбиљнијих кандидата за освајање скудета довољно говори о физичкој припремљености фудбалера Црвене звезде, али и жељи да наставе низ импресивних рзултата. Показало се још једном да у Љутице Богдана гости улогу фаворита не смеју да схвате здраво за готово, јер новац не игра фудбал, а жеља са којом црвено-бели фудбалери излазе на терен, уз подршку какву умеју да пруже само звездаши, неретко је Звездино најјаче фудбалско оружје.

Претходни текстЗвездаши, сећате ли се када смо последњи пут изгубили?
Следећи текстЕвропски маневар