Живковић и Јовељић: Вредан бод

59

Борбено и потпуно заслужено Црвена звезда је на дебију у групној фази Лиге шампиона стигла до бода – реченица је која идеално описује учинак првог тима, али и омладинаца који су само неколико сати пре сениора ремизирали (1:1) у сусрету са јуниорима Наполија.

Црвено-беле бисере у исоријском дуелу, са капитенском траком, предводио је Дејан Јовељић, а управо деветнаестогодишњи нападач израстао је у јунака домаћег тима поготком за изједначење у 17. минуту.

Показали смо карактер, постигавши погодак у веома битном моменту. Имали смо неколико шанси у наставку, ривал такође, али сам уверен да гости иду кући задовољни бодом. Свестан сам улоге коју имам и да смо Терзић и ја ангажовани како бисмо предводили овај тим, преузели одговорност. Драго ми је да сам пружио допринос поготком који посвећујем породици, али и саиграчима из првог тима који су се такође импресивно борили са Италијанима. Надам се да ћемо у обе конкуреније наставити да уписујемо бодове – рекао је Звездин јунак.

Центаршут Алексе Терзића са левог бока Јовељић је главом проследио у мрежу и исписао нову страницу црвено-беле историје.

Велико искуство за нас. Пресрећан сам као и саиграчи. Први гол Звезде у омладинској Лиги шампиона остаће упамћен и због бода који је донео. Морам да напоменем да смо играли против годину дана старијих играча и да је из тог угла ово је одличан резултат.

Са младим нападачем сложио се и Братислав Живковић, шеф стручног штаба омладинског првака Србије.

На почетку сезоне план је био да нам на располагању буду и играчи рођени 2000. године, али су они прослеђени на каљење у Графичар. Срећом добили смо Јовељића и Терзића који су против Наполија правили разлику. У првом полувремену смо изгледали добро и играли како смо желели. У наставку је физички аспект дошао до изражаја, пали смо у игри и изгубили пас. Кад се све сумира реми је најреалнији исход.

Изједначење само четири минута после примљеног гола најбољи је показатељ психолошке снаге Београђана.

Позитиван детаљ је да нисмо поклекли после примљеног гола. Заправо смо тек тад почели да играмо. Има сијасет позитивних ствари, али и довољно простора за напредак. Драго ми је да смо играли борбено до краја. Освојили смо први бод и сад се окрећемо наредним обавезама. Већ за неколико дана очекује нас нови дуел у домаћем првенству – истакао је Живковић.

Претходни текстОдбрана за понос и дику!
Следећи текстКарте за 158. вечити дерби