Одбрана за понос и дику!

47

Поново су фудбалери Црвене звезде из европског дуела изашли без примљеног гола. Овога пута упорни нападачи Наполија упућивали су ударце ка нашем голу, али су, сада већ као по правилу, сви шутеви завршавали у сигурним рукама нашег чувара мреже Милана Борјана.

Цела екипа је одиграла тактички и одбрамбено феноменално, свака им част на труду, много је све то помогло мени као голману. Лично ми самопоуздање никада не фали, и екипа и стручни штаб ми увек уливају сигурност и подстичу ме да верујем у себе, што је најбитније. Ми смо тим, сви заједно смо одиграли одлично и најбитније је да нисмо примили гол. За сва три бода нам је недостајала само кокретнија завршница, али задовољни смо што смо забележили први бод у Лиги шампиона – рекао је Звездин чувар мреже Борјан.

Десни бек црвено-белих Филип Стојковић истакао је да је одлична одбрана залуга читавог тима.

Сигурно је одбрана наш главни адут, али то није само до нас четворице из последње линије и Борјана, већ до целог тима. То је сада већ наш препознатљив стил игре и јако сам задовољан што смо и у првој утакмици Лиге шампиона остали празне мреже. Такође сам изузетно поносан што је Борјан играч утакмице, сви смо пресећни због њега, као и због резултата који смо остварили – рекао је Стојковић и осврнуо се на меч са Наполијем:

Првих 15 минута нам је било потребно да се опустимо на терену и да почнемо да играмо своју игру. Одиграли смо одличну европску утакмицу и на крају узели бод, могли смо можда и више, али задовољни смо и овим. Наполи је једна од најбољих екипа у Серији А, претендент да освоји титулу сваке сезоне. Такви тимови користе сваку грешку свог противника, али ми им нисмо дозволили да нас угрозе. Не смемо да заборавимо да је нама ово прва утакмица у Лиги шампиона, а да Наполи већ годинама игра ово такмичење тако да можемо да будемо презадовољни што нисмо примили гол – рекао је Звездин десни бек.

Наставак Лиге шампиона донеће нова узбуђења, оцењује Звездин чувар мреже.

Свашта може да се очекује од Црвене звезде, ми смо велики клуб са богатом историјом и зато нико не треба да нас потцењује. Сви су видели колико навијача имамо и колико је њихова подршка значајна, а на нама је да наставимо у истом ритму. Оно што смо доживели на утакмици са Наполијем нам даје додатну снагу, навијачи су направили фантастичну атмосферу и надам се да ћемо у истом амбијенту уживати на свакој следећој утакмици. Померамо све границе – истакао је Борјан.

Звездину одбрану следећи тест очекује већ за викенд, када је на програму вечити дерби.

Предстоји нама најбитнија утакмица у овој полусезони, вечити дерби. Од данас се већ спремамо, хвала Богу сви играчи су здрави, ни после сусрета са Наполијем немамо проблема са повредама. Сада сви размишљамо само о победи у вечитом дербију – поручио је Стојковић.

Претходни текстБоаћи: Звезда ће изненадити многе
Следећи текстЖивковић и Јовељић: Вредан бод