Милојевић: За ово се живи

64

Црвена звезда је освојила први бод у Лиги шампиона, ремијем са Наполијем на премијери, а тренер Владан Милојевић похвалио је изабранике за партију и био је поносан на исход утакмице 1. кола на стадиону „Рајко Митић“.

Била је врло лепа фудбалска представа, на оваквом нивоу са снажним ривалом. Било је фантастично, утисци су ми феноменални. Сваки играч и тренер, свако ко се бави фудбалом живи за овакве тренутке. Утакмица је била тешка, Наполи има врхунске играче и врхунског тренера, боре се за Скудето. У нашој екипи су можда двојица раније играла у Лиги шампиона. Имали смо план да видимо где смо, после толико година смо се вратили на овај ниво – нагласио је Милојевић.

Тренер Звезде је анализирао и саму утакмицу која је завршена резултатом 0:0.

Знали смо да ће Наполи имати посед лопте, али Наполи има посед и против Лација, Фиорентине, Милана… Очекивано је да има и против нас, покушали смо да га угрозимо брзим нападима. На почетку се и нисмо баш снашли, требало је да будемо мало мирнији, лако смо губили лопту, али то ће с временом бити све боље. Честитао бих мојим играчима на феноменалној игри, као и публици и свим људима на феноменалној атмосфери и нисам ни сунмњао да ће отићи лепа слика Београда и Србије. Ми се окрећемо другим мечевима.

Милојевић је очекивао да ће се Наполи супротставити онако како и јесте.

У припреми смо видели да је Наполи играо овако скоро сваки меч, можда не само против Сампдорије. Имају систем и није много битно да ли је на терену Хамшик или Руиз. Очекивали смо да ће бити како је отприлике и било. Покушавали смо да се одбранимо и после да урадимо нешто више. Нама је ово прва утакмица у Лиги шампиона после 26 година. Када некога видите после толико година, и да вам је најближи род па се збуните, стоји вам кнедла у грлу… За регион је сан да има овакве утакмице, имам поверење у моје играче, даћемо све од себе и даље, и верујем да ћемо доста и научити, јер ће тако расти и играчи и клуб. Никада алиби нисам тражио, али не можемо да занемаримо буџете екипа у Лиги шампиона.

Тренер Звезде је посебно поносан на једну чињеницу.

Драго ми је да је Звезда као гигант сама по себи опет игра са оваквим екипама, да гледа Наполи у очи. Бићемо тврд орах свим екипама, а илузорно је лицитирати бодовима, то је фудбал… Склони смо да преувеличавамо, истина и да су играли ПСЖ-а или Ливерпула од од крви и меса, али ово је огромно искуство за нас – рекао је Милојевић и на једно од питања у шали додао да у Наполију могу мирно да спавају јер ће ƒ„намучити“ и предстојеће ривале као и екипу са југа Италије.

Незгодна смо ми екипа – јасан је тренер шампиона Србије.

За крај се још једном осврнуо на саме детаље утакмице 1. кола Лиге шампиона и реми 1:1.

Било је грешака у додавању које нису уобичајене, имали смо неких лоших решења, могли смо то и боље. Неки пут нешто не желите, али вас противник натерена одређеним начином игре. Наполи игра сјајан пресинг, са невероватно брзим играчима, одлично су позиционирани и приликом сваке грешке вам узимају лопту. У нашем првенству се игра другачије у односу на Лигу Европе, а тек у односу на Лигу шампиона. Једноставно, начин игре је сасвим другачији. Албиол и Кулибали не би били штопери у нашој лиги вероватно, већ неки офанзивни везисти – поручио је Милојевић и додао да је са Боаћијем све у реду, те да је измена била тактичке природе.

Претходни текстМарин: Незаборавна атмосфера
Следећи текстБоаћи: Звезда ће изненадити многе