Црвена звезда – Наполи 0:0

289

Премијера у новом формату Лиге шампиона и одмах је укњижен први бод! Фудбалери Црвене звезде одиграли су нерешено 0:0 са Наполијем у 1. колу Ц групе, у сјајној атмосфери на стадиону „Рајко Митић“.

Црвена звезда се вратила тамо где јој је и место, међу европске великане, и одиграла први меч у групној фази најелитнијег такмичења после 26 година. Након жестоке борбе, ремизирала је са Наполијем без голова и тако одмах дошла до првог бода!

Пуна Маракана угостила је екипу која се прошле сезоне до самог краја борила за титулу шампиона Италије са Јувентусом, и коју су дочекале испуњене трибине Маракане. Навијачи су направили сјајну атмосферу уз транспарент „Добро дошли у град европског првака“, а самом дуелу претходио је шампионски дефиле чувене генерације из Барија.

Све је подсетило на сцену од пре 27 година када су тадашњи Звездини асови за понос, такође са најпознатијим пехаром, направили почасни круг око терена по повратку у Београд, а сада су на врло сличан начин евоциране успомене на највећи успех нашег клуба.

После тога су главну сцену заузели пулени Владана Милојевића и наш тренер се одлучио да појача саму средину терена, пошто је уз Бранка Јовичића и Ненада Крстичића деловао и повратник Горан Чаушић, како би се парирало игри италијанског вицеправака. И до краја су се његови изабраници храбро носили са ривалом.

Наполи је имао иницијативу од почетка, више је диктирао ритам, док су се црвено-бели ослободили притиска како је истекао први део првог полувремена.

До тада је најопасније пред Борјаном било када је Лоренцо Инсиње у 18. минуту уздрмао пречку и углавном је овај крилни нападач био најопаснији у гостујућим редовима. Што се тиче Звездиних покушаја, Ричмонд Боаћи је у раној фази шутирао поред гола, један ударац је био изблокиран, док је једна прилика осујећена због офсајда.

Жестока борба водила се на сваком делу терена, за сваку лопту, уз прави мали „рат“ на средини терена, како пред одлазак на предах, тако и у наставку. Борјан је био на висини задатка и заустављао је покушаје Наполитанаца, међу којима је Каљехон са петерца промашио гол. Резервиста Јованчић је заузео Јовичићево место, унео потребну свежину и мирноћу, а и снажним шутем са дистанце ставио је на муке голмана Оспину по истеку сат времена игре.

Потом се и распламсала борба, Родић је правовременом интервенцијом спречио стопостотну шансу гостију са југа Италије, док је Звезди у самој завршници недостајало завршно додавање како би стигла до велике прилике. Одличну је имао Боаћи у 80. минуту, наместио се и гађао са око 15 метара у доњи леви угао, али је Оспина сачувао мрежу за коначних 0:0 и први Звездин бод већ на старту Лиге шампиона.

Црвена звезда – Наполи 0:0

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 51.000. Судија: Симон Марчињак (Пољска). Жути картони: Крстичић у 37′, Дегенек у 56′ (Црвена звезда), Алан у 17′, Албиол у 57′ (Наполи).

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић, Јовичић (од 56′ Јованчић), Крстичић, Бен, Чаушић, Марин (од 86′ Симић), Боаћи.

Наполи: Оспина, Хисај, Албиол, Кулибали, Марио Руи, Зјелински (од 75′ Хамшик), Алан (од 61′ Мертенс), Фабијан Руиз, Каљехон (од 75′ Оунас), Инсиње, Милик.

Претходни текстОвације шампионској генерацији
Следећи текстЈованчић: Прерано смо отписани