Сећање на победу над Наполијем

75

Црвена звезда је давне 1966. године први и једини пут до сада одмерила снаге са италијанским Наполијем у Митропа купу. Као победник из двомеча изашли су београдски црвено-бели.

На домаћем терену фудбалери Црвене звезде савладали су италијанску екипу са 2:0 головима Стевана Остојића и Бранимира Вратњана. У Напуљу је меч завршен резултатом 2:1 за домаћине, а гол за нашу екипу постигао је поново Остојић, херој тог двомеча.

Хероја има увек, тада сам био ја, после неки други моји саиграчи. Антонијевић, Лазаревић, Аћимовић, Караси, Јанковић, Павловић, Дојчиновски, поготово Џајић… Све су то били велики фудбалери и увек је неко одиграо веома добро и допринео победи Звезде и да се заједно радујемо – рекао је Остојић и наставио да се присећа двомеча са Наполијем:

Посебно памтим меч који смо одиграли у Београду. То је била велика утакмица, а мени прва у Црвеној звезди и успео сам да постигнем гол. Памтим акцију која је претходила голу, преко десне стране лопта је одскочила приликом центаршута и ја сам у паду главом успео да је проследим у мрежу. Сваки гол сам прослављао дижући руке, тако је било и тада и трчао сам ка центру игралишта.

Победа је за сваког звездаша неописив осећај.

Тај осећај је увек исти, буде ти драго због поготка, а још драже што је Црвена звезда победила и најдраже што је прошла даље.

Атмосфера је и пре 52 године на Маракани била феноменална, а ништа мање не очекује се ни у уторак на старту групне фазе Лиге шампиона.

Што се тиче атмосфере на Маракани, био је пун стадион. Мислим да је та генерација, од 1966. до 1971. године, имала највише утакмица са пуним трибинама и тада нису сва места била седећа, већ се стајало на северу и југу, и могло је да буде 100.000 гледалаца. Звезда је у историји увек имала велике утакмице. И та наша са Наполијем спада у ред тавких. Ти мечеви су изузетно важни, тако ће бити и сада са Наполијем. Надам се најбољем зато што видим да цео клуб дише својим плућима и сви дишемо једнаком брзином. Поштујемо се и ценимо, и то ми даје снагу да могу да верујем да Звезда има шансе да победи Наполи у Београду – закључио је Остојић.

Претходни текстПоздравите шампионе из Барија
Следећи текстДресови против Наполија на хуманитарној аукцији