Учинак играча Звезде у репрезентацијама

62

Репрезентативне обавезе су завршене, па су се и наши играчи вратили у клуб.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић због активности сениорске репрезентације Србије у Лиги нација, у протеклом периоду није могао да рачуна Ненада Крстичића и Милана Родића. Наш леви бек је био стартер на гостовању Литванији и одиграо је 77 минута у победи од 1:0.

Изазове у истој групи новоформираног такмичења имао је и Филип Стојковић. Звездин десни бек одиграо је обе утакмице за селекцију Црне Горе до краја и дао допринос освајању четири бода против Румуније и Литваније.

Ел Фарду Бен је у дресу Коморских Острва наставио голгетерски низ започет у Звезди ове сезоне, па је затресао мрежу Камеруна за освајање вредног бода у ремију 1:1.

Голман шампиона Србије Милан Борјан је са друге стране сачувао мрежу Канаде, јер је репрезентација чије боје брани била убедљива против Девичанских Острва са 8:0 у Лиги нација КОНКАКАФ зоне. И наш штопер Милош Дегенек је имао обавезе са репрезентацијом Аустралије на тренинг кампу у Турској. Што се тиче Рашида Сумаиле, репрезентативни дефанзивац Гане је био на клупи у поразу од Кеније (1:0).

Када је реч о млађим категоријама, Срђан Бабић је добио позив за младу репрезентацију Србије, али није наступао због лакше повреде, док је наш талентовани Алекса Терзић остао у конкуренцији и није добио шансу.

Омладинци Србије имали су три меча на традиционалном турниру Стеван Ћеле Вилотић. Голман Милош Гордић и офанзивни везиста Жељко Гаврић одиграли су цео меч против Мађарске (0:1) у Суботици, у Кули у ремију са Црном Гором је Гаврић одиграо свих 90 минута, док је против Израела (1:1) био на терену до 78. минута.

Млађи омладинци Србије поражени су од Италије (0:2) у пријатељској утакмици. Никола Стајић био је на терену до 60. минута, а шансу у другом полувремену добили су Марко Дедијер и Његош Купусовић, док су Матеја Стојановић и Лука Крстовић остали без минутаже.

У кадетској конкуренцији су наступили сви Звездини играчи. У поразу Србије од селекције БиХ (1:2), до 63. минута су играли Андрија Радуловић, Илија Бабић и Давид Елевен, од 63. Милош Пантовић, а од 79. минута шансу је добио и Владимир Пријовић. Такође, Давид Писар је у дресу БиХ одиграо целу утакмицу.

Претходни текстУлазнице за омладинце у Лиги шампиона
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда мтс