Томић: Желимо да будемо као породица

86

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић говорио је о досадашњем припремном периоду и даљим амбицијама црвено-белих.

КК Црвена звезда мтс интензивно се припрема за сезону 2018/2019. Црвено-бели су оформили ростер у жељи да се на највишем нивоу такмичи на свим фронтовима, а према речима тренера Милана Томића за сада све протиче у најбољем реду.

Црвено-бели од среде почињу и са припремним мечевима, а први ривал је Хакро Мерлинс. С тога, након кондиционог дела где је главну реч водио тренер Александар Лукман, припреме су прешле у наредну фазу. Више о томе говорио је први тренер Црвене звезде мтс Милан Томић:

Заиста сам задовољан како су сви радили, од првог до последњег. И млади и искуснији играчи су радили у пуном интезитету и све пролази у најбољем интензитету. Давидовац и Ненадић имају проблеме са повредом, али то је нормално у овој фази припрема. Због тога Давидовац и није са нама данас. Нормално је у припремном периоду да има одређених проблема са повредама, али настављамо да радимо са жељом да направимо најбоље могуће припреме – истакао је Томић који је од стране медија упитан о младим играчима, али и о периоду прилагођавања на нову средину:

Свако лето долазим у Београд и не постоји период привикавања, овде сам рођен. Тим је нов, осим Давидовца, Лазића и Добрића, састав је потпуно нов. Треба радити, треба бити стрпљив. Симанић, Раданов и Ненадић су млади и талентовани играчи и добиће шансу – рекао је Томић.

Стратег Црвене звезде мтс је упитан о саставу и да ли је комплетиран:

Сто одсто сам задовољан прелазним роком. Ово је ростер Црвене звезде – кратко је поентирао Томић, а потом говорио појединачно о новим аквизицијама:

Перпероглу је играч којег познајем, био сам му тренер, помоћни у Олимпијакосу. То је играч који је освојио све па одлука о његовом довођењу није била тешка. Били Барон је играч кога пратим три године, још када је био у Мурсији и добро га познајем. И Фаје и Регланд… Веома сам задовољан што смо их потписали. Морате да знате да је добра атмосфера на тренингу. Желим да направим да будемо заједно, као породица и да покажемо навијачима да ћемо се борити за сваку лопту. Почињемо од тога, а то неће бити довољно јер је морамо да играмо и добру кошарку. Ипак, биће времена и за тактику – истакао је Томић који је говорио и о амбицијама:

Црвена звезда је велики клуб и као такав не може да учествује у АБА лиги само да би учествовала и правила младе играче. Треба да направимо хемију екипи и да гледамо из утакмице у утакмицу. Цедевита и Будућност су направили добре тимове, али ми смо ту. Идемо корак по корак. Кажете да смо у ’’топ 5 фаворита’’ за Еврокуп? То могу да прихватим, прво ми сте учинили да сте рекли да смо први фаворит са чим се не бих сложио, али као што смо већ рекли идемо корак по корак – закључио је Томић.

Претходни текстПорука навијачима за Салцбург
Следећи текстСавић: Идемо по победу