Звездаши пресрећни и поносни!

52

Са капитенском траком на руци Вујадин Савић је предводио Црвену звезду на мечу против екипе Спартака и заједно са својим саиграчима урадио велику ствар – обезбедио Звезди јесен у Европи.

Пресрећан сам, као што су сигурно и сви Звездаши. Много нам значи што смо и на гостовању у Словачкој имали овако бројну подршку са трибина. После 120 минута жестоке борбе успели смо да се пласирамо у плеј-оф за Лигу шампиона. Не памтим да је у скорије време некој генерацији пошло за руком да игра две године за редом групну фазу Лиге Европе, а надам се да ћемо успети да направимо више и да ћемо ући и у Лигу шампиона. Изборили смо се са екипом Спартака, којањени у Београду показала да зна га игра прљаво и агресивно, али сада смо се ми много боље спремили за њихов стил игре. Договорили смо се да не наседамо на провокације којих је било доста и на крају је то дало одличне резултате – рекао је Савић.

Изабраници Владана Милојевића у Трнави имали су много бољи одговор на игру Спартака и након 120 минута игре победили су резултатом 2:1.

Урадили смо велику ствар, сигурним корако враћамо Звезди европски сјај. Знали смо како треба да играмо против Спартака како бисмо их победили и прошли даље. У Београду су они нас „пребили“ на терену, сада смо ми то урадили њима. Доказали смо да смо квалитетнија екипа. У обе утакмице смо показали више од противника и заслужено смо прошли даље. Честитам својим саиграчима на великом успеху и огромној радости коју смо донели свим Звездашима. Рекао сам да никада нећу заборавити меч против Краснодара, а ова утакмица ће ми остати у срцу одмах после ње – поручио је Стојковић.

Када је судија одсвирао крај утакмице радост ма терену испред трибине са Звездијим присталицама могла је да почне.

Први циљ који смо поставили пред себе био је да се квалификујемо у Лигу Европе. Презадовољни смо што смо то остварили, али наше амбиције су још веће. Сада нападамо Лигу шампиона. Показали смо карактер на мечу са Спартаком, нисмо пали после примљеног гола, већ смо одмах одговорили и изједначили резултат. Били смо јачи и оштрији на терену, доминирали смо у том сегменту и заслужено победили. Сви смо са нестрпљењем чекали славље са нашим навијачима, феноменалан је осећај био прославити ову победу са њима. Драго ми је што смо сви заједно поделили тако снажне и лепе емоције, а ми смо се већ окренули нашем наредном противнику и припреми за следећа искушења – закључио је Стојиљковић.

Претходни текстЏо Регланд: Прилика која се не указује често
Следећи текстЗвезда ТВ | Преко трња до звезда