Европска јесен поново на Маракани!

80

Црвена звезда је другу годину заредом обезбедила јесен у Европи! Звезда је победила Спартак у Трнави 2:1 у реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона!

Најављивали су из табора Црвене звезде још једну чврсту утакмицу, агресивну, са не много прилика за гол, и управо је тако и било. Премда, после првих 10 минута, мало ко је у то могао да поверује. Домаћин је до ране предности дошао већ у 6. минуту после једног контранапада и акције по десној страни. Бакош је на крају спретно, између наших штопера главом шутирао после центаршута Кадлеца, и на тај начин обрадовао је већину навијача на стадиону.

Међутим, оно што је Спартак урадио Црвеној звезди у Београду, наши фудбалери успели су Спартаку да ураде у Трнави. Само минут касније, наши фудбалери успели су да изједначе и прихолошку преднсот врате на своју страну! Што је још важније, успели су већ у 7. минуту да анулирају резултат из Београда. Стојиљковић је центрирао, а Бен главом прикуцао лопту у мрежу и учинио велику ствар за свој тим!

Од тог тренутка, све је почело да личи на утакмицу из Београда. Виђено је много оштрих дуела, жутих картона, али уједно и мало прилика за гол. У Звезди су претили Јованчић и Радоњић, а осим великог броја корнера који је извела, Црвена звезда је имала и нешто више лопту у свом поседу. Међутим, праве прилике су на обе стране изостале.

Ни наставак утакмице није донео много прилика. Обе екипе биле су пре свега фокусиране на свој гол, а сваки опаснији напад често је бивао прекинут фаулом. Наравно, домаћин је предњачио у оштрој игри која није увек бивала ни адекватно санкционисана, јер је холандски арбитар допуштао Спартаку да игра изузетно прљаво.

Звезда је била близу голу средином наставка када је Радоњић искоса са леве стране шутирао по земљи, ушавши претходно у казнени простор, али је голман Спартака успео да одбрани. Домаћин је најбољу прилику пропустио након грешке Савића; Бакош је имао зицер ситуацију, али маестрално је Борјан спречио нападача Спартака да постигне и други гол на овом мечу! Може се рећи да је Борјан овом интервенцијом одвео Црвену зевзду у продужетке!

Интересантно је то да тренер Спартака за 90 минута игре није направио ниједну промену, као и то да је Спартак који је био далеко оштрија екипа на овој утакмици зарадио свега четири жута картона, а Црвена звезда чак пет!

Међутим, све то је пало у воду у 98. минуту, на најлепши могући начин по Црвену звезду! То је управо и црта коју је Владан Милојевић унео у своју екипу, фокус на оно што је у фудбалу најважније, и ментална блокада за све евентуалне неправде на које није могуће утицати! Бен, који је данас одиграо заиста сјајну утакмицу, одлично је асистирао, леђима окренут голу, ка Радоњићу који је утрчао у казнени простор и спретно погодио горњи десни угао гола за велико славље Црвене звезде!

До краја утакмице Звезда се веома успешно бранила, Милојевић је извршио укупно четири измене јер су у игру ушли Милан Павков, Бранко Јовичић, Марко Гобељић и Срђан Бабић. Спартак је могао да избегне пораз у 120. минуту јер је досуђен пенал, али Годал је погодио пречку и Звезда је забележила победу!

Црвена звезда има у џепу групну фазу Лиге Европе, али покушаће да у двомечу против Салцбурга обезбеди пласман у Лигу шампиона!

Спартак Трнава – Црвена звезда 1:2 (1:1, 1:1)

Стадион: Антон Малантисехо, Трнава. Гледалаца: 18.032. Судија: Сердар Гозубујук (Холандија). Стрелци: Бакош у 6′ за Спартак, а Бен у 7′ и Радоњић у 98′ за Црвену звезду.

Спартак: Чади, Кадлец, Тот, Годал, Чонка, Грендел, Слобода, Грешак, Јирка, Рада, Бакош.
Резерве: Русов, Јансон, Дангубић, Хладик, Месенбоех, Јаровић, Пекар.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић, Јованчић, Крстичић, Симић, Радоњић, Бен, Стојиљковић.
Резерве: Поповић, Бабић, Гобељић, Јовичић, Ебисилио, Срнић, Павков.

Претходни текстГотова тестирања, следи улазак у дворану
Следећи текстМилојевић: Враћамо Звезду међу великане