Милојевић: Очекује нас дерби кола

43

Нова утакмица у згуснутом распореду Црвену звезду чека у недељу, 12. августа. Београдска Маракана ће од 19 часова поново бити место „жаришта“, борба за нове бодове у првенству, а на терен ће истрчати две екипе које бране боје Србије у европским квалификацијама.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић рекао је на конференцији за медије да не жели да размишља о великом броју утакмица, већ да му је фокус увек на наредном противнику.

Спартак је још једна у низу екипа која је прошле године изборила излазак у Европу, и Спартак јако добро представља Србију у квалификацијама. Честитао бих им на изузетним резултатима у Европи, јако су одбра екипа. Очекује нас дерби сусрет овог кола. Показали су прошле сезоне добар континуитет са „избацивањем“ толико добрих играча, и ова утакмица против Бромбија и није била резултатски реална. Спартак има добре појединце, доброг тренера, мотивисани су. Екипа која представља јако добро наш фудбал, и драго ми је да је то тако. Њих краси колектив пре свега, па тек онда колектив избаци појединца. Не заборавите да Спартак и своје утакице у Европи игра као гост. Не знам у каквом су стању, али ја више о својој екипи размишљам. Спремићемо се на најбољи могући начин, видећемо у ком ћемо саставу изаћи. Оно што ме радује је чињеница да имам све играче на располагању, осим Немање Милића, али ни он нема тешку повреду и мислим да ће нам се врло брзо вратити, можда већ за седам дана. За кога год да се орпеделим, апсолутно заслужује да игра јер сви момци веома много раде — рекао је Милојевић, додавши да је распоред такав какав је.

Рекао сам и прошли пут, план и прогам се прави на почетку сезоне. Кад дође до неког евентуалног одлагања, касније та утакмица упадне у неки други термн и то можда у периоду када могу недостајати неки играчи. Мислим да није било ни са наше, ни са стране Спартака иницијативе да се утакмица одложи. Тешко јесте правити чак и микроциклусе у оваквом распореду, али трудимо се да извучемо максимум. Утакмице се играју нон-стоп, сутра у 21 ћемо завршити своју и имаћемо мање од 48 сати да преспавамо, одлетимо, и одиграмо поново утакмицу. Лакше ми је када и не размишљам о томе.

Црвена звезда је кажњена одлуком УЕФА, а Милојевић се нада да ће играчи успети да у казни пронађу додатни мотив.

Волео бих и то ћу играчима пренети, да то може само да нас ојача. Клуб ће учинити све што се тиче тог жалбеног дела. Мислим да је престрого добити две утакмице. Ако би се гледале такве ситуације, моје мишљење је да би аршин требало да буде другачији. Гедамо свашта, ево навијачи Спарте су ушли у терен до центра па су их вратили назад, видећемо како ће да буде, али нису аршини баш исправни. Није моје да причам о томе. Ако казна не буде смањена, прихватићемо је како јесте, али мислим да треба да нас ојача — сматра Милојевић.

Екипи се пркључио и Бразилац Џонатан Кафу, али Звездин тренер још увек не зна да ли ће Кафу бити у тиму за Спартак.

Видећемо који је степен његове физичке припреме, али мислим да је прошао комплетне припреме са Бордоом. Играч којег смо желели и који ће појачати конкуренцију — рекао је Милојевић.

Претходни текстКарте за Спартак
Следећи текстКафу: Навијачи су ме одавно освојили