„Звезда Б“ пуном паром у нову сезону

128

Екипа Графичара, Звездин развојни тим, успешно је завршила фазу припрема на Златибору. Тренер Милија Жижић истиче да окосницу тиму чине Звездини омладинци, јер чак дванаесторица играча рођених 2000. година наступају за Звездину филијалу.

Јако ми је драго што су се они, иако су још по годинама омладинци, за кратко време заиста добро адаптирали на нову свлачионицу и на захтеве сениорског фудбала. Драго ми је што ми као „Б тим“ Црвене звезде у својим редовима имамо више од 50 посто фудбалера рођених 2000. године, они су база наше свлачионице. Поред њих, имамо и завидан број играча ’98. и’ 99. годиште и то је костур нашег тима. Они су се на припремамаи добро дружили и добро радили са својим саограчима, искористили су прилику да се што боље упознају, то је врло важно за екипу. Сада смо на путу да формирамо заиста јаку свлачионицу. Имамо још посла пред собом до почетка првенства и сигуран сам да ако наставимо овако да радимо да ће све бити како треба. Имамо највише амбиције ии демо ка њиховом остварењу – рекао је Жижић.

Тренер Графичара истакао је да је изузетно задовољан урађеним за две недеље на Златибору. Његова екипа забележила је три победе и један пораз у пријатељским мечевима.

Прву утакмицу одиграли смо против Бродарца из Београда, који смо победили резултатом 2:0. Селекцију Златибора, прволигаша, победили смо 3:2. Били смо гости Јавора из Ивањице и тамо смо доживели једини пораз резултатом 3:1. За крај боравка на Златибору састали смо се са Слогом из Пожеге и њохов сениорски састав победили смо са 2:1. Одиграли смо квалитетне мечеве који су нам показали колико ми у овом тренутку можемо против старијих и искуснијих од себе. Ми смо акценат ставили на игру из разлога што је стварамо из дана у дан, али не препуштамо ништа случају и водимо рачуна и о резултату. Радује ме када као последица добре игре дође резултат у виду победе. Поготово што сам свесно инсистирао на томе да одиграмо утакмице са јаким противницима, доста старијим од нас, а ту посебно мислим на Јавор и Слогу, који долазе из Прве лиге. Пун погодак је био играти са њима и добили смо одговор на питање колико ми и тимски и појединачно можемо у овом тренутку.

Почетак сезоне Звездину филијалу очекује 18. августа када се састају са екипом Прва искра из Барича.

Очекује нас овог викенда још једна припремна утакмица коју ћемо одиграти против тима из Катара. Биће то још једна прилика да проверимо колико смо спремни. После тога улазимо у такмичарску недељу када ћемо се припремати за прво коло Српске лиге Београд. Свакодневно радимо на новим теренима на Маракани иза јужне трибуне. Радује ме што видим да моја екипа из дана у дан напредује. Сигуран сам да ће временом и континуитетом у раду сви ови млади играчи израсти у одличне сениорске играче – поручио је Жижић.

Претходни текстВеома успешан камп у Канади
Следећи текстВетерани Звезде гостовали у Херцеговини