Звездаши: У реваншу још бољи

148

Први сусрет са екипом Спартакау оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона наши фудбалери окончали су резултатом 1:1. Изабраници Владана Милојевића истичу да ће на реванш мечу у Трнави доказати свој квалитет и искористити пропуштене прилике из првог меча.

Једини гол за црвено-беле на мечу из пенала у 24. минуту постигао је Бен.

Увек сам сигуран са беле тачке. Уколико имам прилику да постигнем гол даћу у том тренутку 100 посто себе како бих успео у томе и како бих помогао својој екипи. Имали смо после поготка много шанси, али нисмо били прецизни. У реванш ћемо ући доста агресивније, са великом жељом да победимо и уверен сам да ћемо постићи више голова. Показали смо у досадашњим утакмицама да можемо да играмо одличан фудбал. Желимо да уђемо у групну фазу Лиге шампиона и мораћемо свој квалитет да докажемо на мечу у Трнави – рекао је Бен.

Спартак је прва екипа која је у европском мечу успела да савлада нашу одбрану и постигне погодак.

Одиграли смо добру утакмицу, стварали смо шансе, али на крају је недостајао други гол. Нисмо имали среће да га постигнемо, али то је фудбал. Уздигнуте главе идемо у Трнаву да забележимо победу. Екипа је дала свој максимум, много смо трчали и нападали по изузетно тешким временским условима за игру. Показали смо да смо бољи, посебно у другом полувремену где смо све време нападили. Они су доста тврда екипа, бране се и чекају контру. Знали смо да је то њихов стил игре, али мали пад концентрације коштао нас је примљеног гола – рекао је Звездин чувар мреже Борјан.

Звездин штоперски тандем истакао је да ће цела екипа дати све од себе како би за седам дана обезбедила пролазак у наредну фазу квалификација за Лигу шампиона.

Још ништа није решено, готово је само прво полувреме. Идемо у Трнаву пуни самопоуздања, оставићемо срце на терену, борићемо се до последњег атома снаге да победимо и да остваримо наш циљ и циљ свих наших навијача. Научићемо из својих грешака. На ову прву утакмицу утицало је доста то што је било изузетно много прекида. Таман уђемо у ритам, судија прекида игру због неког фаула. Екипа Спартака је то паметно одрадила, али када ми поведемо у Трнави биће принуђени да промене стил игре – истакао је Дегенек, а надовезао се Савић:

Готово и да се не сећам када смо последњи пут примили гол на Маракани. Жао ми је што се то десило, али једном је морало. Искористили су наш пад концентрације, чињеницу да смо се радовали због постигнутог гола. У оваквим утакмицама се свака грешка кажњава. Искупићемо се за то у реваншу. И овај меч смо одиграли добро, трудили смо се, нападали смо, видело се то посебно у другом полувремену. Наставићемо у јаком ритму и на мечу у Трнави – рекао је Савић.

Наш нападач Стојиљковић истакао је да борбеност и жеља ни у реваншу неће недостајати екипи.

Имамо велике шансе у реваншу, једним голом у Трнави можемо да обезбедимо пролазак даље. Они су изузетно дисциплинована екипа која се много бори и трчи. Морамо да одговоримо истом мером на терену, како бисмо изашли као победници из овог двомеча. Ући ћемо у реванш још чвршће и јаче и даћемо све од себе. Додатни подстрек биће и наши навијачи који су на јучерашњој утакмици направили незаборавну атмосферу – рекао је Стојиљковић.

Стојковић је искористио прилику да се захвали навијачима на прелепом амбијенту који су направили на мечу са Спартаком.

Одиграли смо добру утакмицу, али нисам задовољан резултатом. Први пут од када смо се састали примили смо тако олако гол, али на грешкама се учи и бићемо бољи већ у следећем мечу. Знали смо да Спартак игра на доста фаулова и зато смо у другом полувремену знатно убрзали игру. Тада смо и стварали највише шанси. Искористићемо их у реваншу. Наши навијачи показали су још једном да можемо увек да рачунамо на њих, заиста су били феноменални. Захваљујем се свима који су дошли на стадион и свима који су нас подржавали – закључио је Стојковић.

Претходни текстМилојевић: Ово је само прво полувреме
Следећи текстЗвездин меч најгледанији догађај дана