Црвена звезда – Спартак Трнава 1:1 (1:1)

198

Црвена звезда и Спартак из Трнаве су у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона на Маракани играли нерешено 1:1, и одлука о путнику у наредно коло пашће за недељу дана у Словачкој.

Након што је Спартак елиминисао пољску Легију, многи су помислили да ће изабраници Владана Милојевића имати лак посао против шампиона Словачке. Већ у уводним минутима сусрета на београдској Маракани видело се да неће бити тако.

Шампион Словачке предстваио се београдској публици, као изузетно чврст ривал. који у сваком тренутку зна шта хоће. Уводни минути протекли су у доминацији Црвене звезде која је ношена хуком са трибина извела неколико брзих акција. Међутим, гости су одлично скаутирали наш тим. У првих 45 мин, Радоњић је био готово неприметан, док су Стојковић и Родић притиснути дефанзивним задацима, ретко стизали пред гол ривала.

Велики улог, победник двомеча има сигурно учешће у Лиги Европе, могуће да је утицао на црвено-беле да се размашу и прикажу квалитет који поседују у пуној мери. Играо се 23. минут када је Крстичић из другог плана одлично „пружио корак“, Бодал га је срушио а шпански арбитар показао на пенал. Сигуран извођач казненог ударца био је Бен.

Више од 30 хиљада навијача на највеће српском стадиону још није село на своје место када је уследио хладан туш. Не памти се када су фудбалери Црвене звезде након вођства, већ у наредном нападу капитулирали. Нажалост, то се догодило вечерас. Одмах након што су кренули са центра, Словаци су извели мунјевиту контру, која је иначе нјихов заштитни знак и преко Грендала само минут касније стигли до изједначења.

До краја првог дела виђен је и покушај Ебисилија из слободног ударца.

У наставку утакмице Црвена звезда је још одлучније нападала, желели су изабраници Владана Милојевића да стигну до другог гола, али Спартак се веома организовано бранио и, помало изненађујуће, покушавао да украде што више времена. Немања Милић је био први адут Милојевића у наставку, али је после петнаестак минута добио ударац и није био у могућности да настави утакмицу, па је у игру ушао Срнић.

Славољуб Срнић је пропустио можда и најбољу прилику у утакмици која није обиловала истим; После одличне асистенције Вељка Симића који је био последња измена, Срнић је натрчао на лопту али је левом ногом лоше захватио. Осим овог покушаја, виђени су и бројни шутеви из даљине, али Јовичић, Радоњић и Ебисилио нису успели да преваре голмана Спартака.

Јасно је да ће и у реванш утакмици бити виђена велика борба, и надамо се да ће Црвена звезда успети да оствари позитиван резултат!

Црвена звезда – Спартак Трнава 1:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 37.112. Судија: Карлос Дел Серо (Шпанија). Стрелци: Бен у 24′, а Грендел 25′ за Спартак.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић, Јовичић, Крстичић, Ебисилио, Радоњић, Бен, Стојиљковић.
Резерве: Поповић, Бабић, Гобељић, Јованчић, Симић, Милић, Срнић.

Спартак Трнава: Чади, Кадлек Тот, Годал, Чонка, Јирка, Слобода, Грендел, Грешак, Рада, Бакош.
Резерве: Русов, Јансо, Хладик, Месенбек, Оравец, Пекар, Егхо.

Претходни текстБратство Храма Светог Саве уз Звезду против Спартака
Следећи текстКрстичић: Дошао сам да играм Лигу шампиона