Црвена звезда – Раднички 2:0 (1:0)

143

Црвена звезда је освојила нова три бода у Суперлиги и задржала је прво место на табели.

У дербију 2. кола Суперлиге Црвена звезда је успела да савлада Раднички из Ниша и задржи лидерску позицију на табели. Обе екипе пре неколико дана играле су своје европске утакмице, али изабраници Владана Милојевића имали су два дана више за одмор. Ипак, Звездин тренер је поново измешао карте, и на овој утакмици је одморио неколицину стандрадних првотимаца. У екипу се после повреде вратио Никола Стојољковић, од првог минута играо је и Бабић, а на десном боку поново је утакмицу започео Гобељић.

Изузетно спарно време готово сигурно је утицало и на квалитет игре који су пружили данапњи ривали. Можда је и Звездин рани гол утицао на нешто мирнију игру нашег тима; већ у 9. минуту после корнера, лопта је стигла до заборављеног Милана Родића којем није било тешко да се упише у стрелце. Рекламирали су гости офсајд позицију, међутим лопта је на путу ударила у једног фудбалера у плавом дресу. Све до одласка на одмор, виђени су само спорадични покушаји који су се завршавали безуспешно. Звезда је, наравно, имала више покушаја. Гобељић и Јевтовић били су најближи томе да дуплирају Звездину предност, али нису успели да шутирају у оквир гола. На другој страни, Мркић је могао озбиљније да запрети Звездином голу, али одличан и у дефанзиви био је Родић који је спречио евентуалну непријатну ситуацију по гол Борјана.

Звездин голман је средином првог дела игре претрпео и јак ударац када је на њега неопрезно стартовао Петар Грбић, међутим наставио је утакмицу.

И у наставку утакмице није виђено много прилика. Вредне помена свакако су овације које је добио Лоренцо Ебисилио захваљујући још једној доброј, пожртвованој партији. Његове потезе и приступ навијачи Црвене звезде умели су да награде. Није имао Ебисилио среће да и данас постигне гол, али уколико настави да подиже форму, од њега се може очекивати да буде главна узданица тренера Милојевића.

Први пут ове сезоне заиграо је и Славољуб Срнић који се опоравио од повреде. Срнић се и нашао у једној шанси када му је Јовељић, који је такође добио прилику са клупе, упутио добру повратну лопту, али биће Срнићу потребно још неко време како би се вратио у жељену форму. Ипак, видела се жеља као и то колико је терен недостајао брзоногом фудбалеру.

Коначан резултат на овој утакмици поставио је Бен из пенала у 91. минуту. Претходно је Звезда нападала по левој страни, а након центаршута по земљи Гобељић је са леђа оборен и није било дилеме за главног арбитра.

На крају, два гола у утакмици у којој су пре свега бодови били важни, јер Црвену звезду за неколико дана чека реванш утакмица другог кола квалификација за Лигу шампиона у Литванији.

Црвена звезда – Раднички 2:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 7.214. Судија: Игор Стојиљковић. Стрелци: Родић у 9′ и Бен (п) у 91′.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Бабић, Дегенек, Родић, Јованчић, Крстичић, Ебисилио, Мелег, Јевтовић, Стојиљковић.
Резерве: Поповић, Терзић, Савић, Милијаш, Срнић, Јовељић, Бен.

Раднички: Живковић, Панков, Стојановић, Мркић, Аксентијевић, Бодаренко, Грбић, Мићић, Нома, Станковић, Ранђеловић.
Резерве: Булајић, Мијаиловић, Тодоровски, Санисављевић, Јовановић Алекса, Јовановић Александар, Никодијевић.

Претходни текстОд гола до гола са Миланом Јевтовићем
Следећи текстМилојевић: Победа по тешком времену