Црвена звезда – Динамо 3:0 (1:0)

127

Црвена звезда је на старту новог првенства уписала три бода, постигла три гола и са великим самопоуздањем дочекаће Судуву за четири дана.

На премијери сезоне у Суперлиги Црвена звезда је остварила свој главни циљ, победила је дебитанта Динамо из Врања, освојила три бода, и сада њени фудбалери могу да се фокусирају на уторак, и утакмицу другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Тренер Милојевић значајно је „промешао карте“ у односу на двомеч са Спартаксом; поред двојице дебитаната, Зорана Поповића и Алексе Терзића, у екипу се вратио и Дејан Јовељић. Од првог минута по први пут су заиграли и Душан Јованчић, Дејан Мелег и Милан Јевтовић. Очекивало се да ће Црвена звезда од самог почетка напасти, међутим Динамо је најбољу прилику у првом делу утакмице имао већ у 2. минуту. Била је то полуконтра која је могла да се заврши и голом, али стативу је погодио Сурака. Од тог тренутка, утакмица је личила на ону коју је Звезда уграла у уторак, али је овога пута успела да гол постигне раније, и на тај начин себи олакша посао.

Милан Јевтовић се у неколико наврата нашао у ситуацији да угрози гол Динама, Душан Јованчић је погодио стативу после покушаја са дистанце. И Марко Гобељић, капитен на данашњој утакмици, често је био у нападу, али није имао среће да се упише у стрелце. Из другог покушаја са дистанце, прецизан је био Душан Јованчић у 41. минуту. После стативе коју је погодио Дегенек након корнера и одбијене лопте, Јованчић је са ивице казненог простора шутирао у ближи угао и погодио!

Црвена звезда је у наставку наметнула свој ритам и Динамо готово да није имао прилику да угрози гол дебитанта Зорана Поповића. Са друге стране, Звезда је брзо постигла и други гол, а свој први у овој сезони уписао је Дејан Јовељић. После гола, Јовељић је у више наврата претио голману Ђурићу, лопта га је хтела, али није га хтео нови гол. Јовељић је успео да погоди и стативу, али остао је на једном голу.

Промашаје из првог дела успео је да наплати Милан Јевтовић. После асистенције Милијаша, Јевтовић је прихватио лопту и погодио даљи угао гола, поставивши коначан резултат утакмице. Поред Ненада Милијаша, прилику су у наставку добили и Милан Павков и Немања Милић.

Црвена звезда ће у следећем колу Суперлиге дочекати Раднички из Ниша, наредног викенда.

Црвена звезда – Динамо 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 5.186. Судија: Илија Брдар. Стрелци: Јованчић у 41′, Јовељић у 52′ и Јевтовић 76′.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Бабић, Дегенек, Терзић, Јовичић, Јованчић, Ебисилио, Мелег, Јевтовић, Јовељић.
Резерве: Супић, Стојковић, Савић, Милић, Милијаш, Бен, Павков.

Динамо: Ђурић, Илић, Онимиси, Тасић, Вукајловић, Димитров, Сурака, Ђурић Н, Антић, Сићовић, Павишић.
Резерве: Лакић, Станковић, Недељковић, Спасић, Стојковић, Радојевић, Стевановић.

Претходни текстКарте за Судуву
Следећи текстМилојевић: Пун вере у своје играче