Црвена звезда – Спартакс 2:0 (0:0)

140

Црвена звезда се пласирала у друго коло квалификација за Лигу шампиона, после два гола које је постигла у другом полувремену утакмице са Спартаксом.

Тренер Милојевић извршио је одређене промене у односу на прву утакмицу одиграној у Летонији. За Црвену звезду дебитовао је Дегенек, а огова пута најистуренији био је Бен. Такође, Ебисилио је заиграо од старта утакмице.

Гости из Летоније од првог минута су ставили до знања свима на стадиону да су дошли да одиграју 0:0, и евентуално у пенал серији изборе велики успех. Црвена звезда је од првог минута потпуно контролисала лопту, али у утакмици која је подсећала на многе суперлигашке када се Звездини противници искључиво бране, овога пута противник није на време „отворен“. Мучили су се црвено-бели да пробију „аутобус“ испред гола Спартакса. У неколико наврата, успевали су да запрете, нарочито Немања Милић који је два пута претио главом, односно Бен који је из слободног ударца умало матирао Неругалса.

У наставку утакмице Црвена звезда је наставила са нападима, слика се није много променила осим што су Звездине шансе биле још конкретније. Пробудила се и Звездина публика и на моменте изузетно снажном подршком давала је крила нашим фудбалерима.

Уздахе читавог стадиона измамила је статива коју је погодио Немања Радоњић средином другог дела игре. Радоњић је веома снажно шутирао, лопта као да се двоумила да ли након стативе да уђе у мрежу, међутим игра је настављена.

Било је све јасније да ће Црвена звезда, како се утакимица ближила крају, свим силама покушати да дође до толико жељеног гола. Напори су се исплатили у 78. минуту после још једног у низу корнера; Мелег је одлично центрирао, Павков који је добио прилику у наставку утакмице главом је спустио лопту на другу стативу, а тамо је Бен спремно сачекао и погодио мрежу! Од тог момента камен је пао са срца свих фудбалера, и Звезда је знатно лакше играла. То се већ три минута касније исплатило.

У 81. минуту после дуплог паса Бена и Мелега, Мелег је упутио центаршут а сјајно се снашао Крстичић који је „штиклом“ преварио одбрану Спартакса и поставио коначан резултат утакмице!

Црвена звезда је после доста мука успела да избори пласман у друго коло такмичења у којем су изненађења и те како могућа. То је показала и Судува која је успела да одоли фаворизованом Апоелу и елиминише кипарског представника.

Црвена звезда – Спартакс 2:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 23.868. Судија: Алпер Улусоу. Стрелци: Бен у 78′ и Крстичић у 81′.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Дегенек, Савић, Родић, Јовичић, Крстичић, Ебисилио, Милић, Радоњић, Бен.
Резерве: Поповић, Гобељић, Бабић. Мелег, Јевтовић, Павков.

Спартакс: Неругалс, Фрејманис, Ош, Косорић, Шлампе, Хонорато, Дмитрејев, Малеев, Кобзар, Вишњаковс, Сварупс,
Резерве: Мелесис, Стуглис, Агуире, Смит, Михадјукс, Давидов.

Претходни текстМаик Цирбес се вратио у Црвену звезду!!!
Следећи текстМилојевић: Стрпљење је пресудило