Звездан Терзић најавио уклањање атлетске стазе, у АК Црвена звезда пренеражени

312

Текст преузет са сајта Атлетског клуба Црвена звезда.

Очигледно да је проблем много шири и суштински битнији од судбине „само” Атлетског клуба Црвена звезда…

У интервјуу „Спортском журналу“, Звездан Терзић, генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда, рекао је поред осталог о плановима за 2019. годину: „Приближићемо западну трибину терену, затим радити и остале трибине без атлетске стазе (…) Морају да се прате стандарди, више у Европи нема стадиона са стазом“.

Мало је рећи да су у краљици спортова црвено-беле спортске породице били пренеражени овом информацијом.

Постојимо 75 година, буквално од првог дана постојања Црвене звезде као спортског друштва. Први мушки сениорски састав, првак Европе с Маракане у било ком спорту, био је Атлетски клуб – подсећа на почетку Невен Ранић, спортски директор АК Црвена звезда.

Нико није освојио више националних титула шампиона од нас и то у свим узрастима. Имали смо светске и европске рекордере, велики број освајача медаља с највећих такмичења. У овом тренутку капитен женског састава нам је Татјана Јелача, вицешампионка Европе у бацању копља. Имамо учеснике предстојећег Првенства Старог континента у Берлину. Бројимо 600 чланова, то је практично исто толико породица везаних за овај матични спорт. Зар то може да се избрише једним потезом?

Највише забрињава све у атлетском клубу што су за планове сазнали у споменутом интервјуу.

Нико нам се није обратио. Наш председник Срђан Рашковић је у комуникацији с челницима Фудбалског клуба и спортског друштва. Ништа му није речено, а промене ће настати за нешто више од пола године. Недавно је у интервјуу „Звездиној ревији“ најавио да ћемо ставити нову стазу на стадиону, као и ону у тунелу. Нико ни тада није рекао: „Еј, имамо друге планове“. Такође је било речи, „Журнал“ је о томе писао, да смо у разговору с Фудбалским клубом дошли до тога да ћемо направити терен за даљинска бацања. Тамо се сада прави паркинг.

На питање виде ли решење, Невен Ранић одговара веома енергично:

Оно буквално мора да буде пронађено!

Претходни текстПоследњи позив за Терме Чатеж
Следећи текстЗвезда у Летонији (видео)