Милојевић: Новајлије се добро показале

68

Први припремни ме који су наши фудбалери одиграли на припремама у Аустрији против Рида завршен је победом од 2:0. Шеф стручног штба Владан Милојевић задовољан је игром своје екипе на старту другог дела припрема.

Утисци су наравно добри након победе. Рекли смо да оно што увежбавамо на тренинзима желимо да спроведемо у дело. Имамо неколико новајлија, желимо да се они што пре интегришу у наш систем игре. Могу да будем задовољан како све то тече. Резултат је сигурно увек битан, али у овом тренутку није примаран. Сада ми је најважније да код својих играча видим жељу, хтење и да спроводе у дело оно што радимо на тренинзима. И даље радимо највише на физичкој припреми и мислим да смо на том пољу све бољи из дана у дан. Могу да будем задовољан односом према игри мојих фудбалера, они знају да ја на томе инсистирам. Било је доста добрих ствари данас на терену, али наравно и неколико оних које треба исправити. За то и служе тренинзи и припремне утакмице, идемо корак по корак и сваким даном се трудимо да будемо све бољи – рекао је Милојевић.

Звездин стратег изнео је мишљење о данашњој партији Дејана Мелега, на који је он постигао погодак са беле тачке.

Имамо извођаче пенала, али сигурно смо овим гестим хтели да укажемо поверење и поштовање Мелегу. Он заиста вредно тренира, али немојте да заборавите да је имао дугу паузу у Кајзерију, није играо. Покушавамо да откријемо на којој позицији ће се он најбоље уклопити. И он и Стојиљковић долазе из паузе, морамо да будемо стрпљиви што се тиче интегрисања у наш систем игре и подизања физичке припреме. Они у квалитетни фудбалери, немамо ту никакву дилему, али желимо да избегнемо неки потенцијалан проблем са повредама, не би било добро да их то избаци из колосека.

Шеф стручног штаба црвено-белих сматра да је Рид противник по мери у овој фази припрема.

Инсистирам на дисциплини у игри, данас је већина играча одиграла првих 90 минута, неки више од 60 што значи да мало и ноге не слушају. Видели сте да је ово аустријска екипа која је захтевна, утакмица је тражила много дуела, много пресинга, лопти у дубину, доста трчања. У овом тренутку је била провера баш онаква каква нам треба.

Један од Звездиних противника на припремама биће и кипарски Аполон

Аполон је екипа која долази са подручја одакле и Апоел, екипа са којом можемо да се састанемо у другом колу квалификација за Лигу шампиона, али у овом тренутки не размишљамо о томе. Фокусирани смо на оно што ми радимо и што ми желимо да играмо. Акценат је више бачен на све наше фазе игре, на дефнзиву, организовање напада, транзицију. Нисмо знали када смо бирали противнике на припремама кога ћемо извући као потенцијалне ривале у квалификацијама. Важно је напоменути да и ЛАСК из Линца, као и Аполон, игра квалификације за Лигу Европе. Волим да играмо јаке утакмице, мислим да на таквим мечевима можете да видите праве вредности ваше екипе, а и да научите нешто, јер то је савремени фудбал.

Наш стратег говорио је и о томе како су се снашли најмлађи фудбалери на припремама.

Сваки играч на другачији начин доживљава припреме, некоме је лакше, некоме теже. Има фудбалера који не испадају из ритма, то је све индивидуално. Потребне су утакмице да се сви уиграју. Повели смо доста омладинаца, можда нису данас добили шансу, али сигурно хоће у наредним утакмицама. Мислим да Звезда има јако лепу будућност са овом децом и о њима треба причати. Ераковић, Терзић, Николић, Терзић, Цветковић, Гојков, Јовељић, они су будућност и треба их имплементирати у систем. Јако ми је драго што су лепо прихваћени и што старији играчи воде рчуна о њима – поручио је Милојевић.

Претходни текстРид – Црвена звезда 0:2 (0:2)
Следећи текстСтојковић: Хвала навијачима на подршци