Рид – Црвена звезда 0:2 (0:2)

165

У првој припремној утакмици у Аустрији фудбалери Црвене звезде савладали су аустријски Рид.

Црвена звезда је већ у првим тренуцима утакмице дошла до предности коју је умела да сачува, и увећа до одласка на одмор. Бен је био стрелац у 37. секунди утакмице, а када један тим на овакав начин „шокира“ противника, често се укаже прилика и за још неки гол, врло брзо након првог.

„Врло брзо“ у овом случају био је 13. минут; расположени Бен, који је данас играо на позицији деног крилног нападача, ушао је у казнени простор, надмудрио једног играча Рида, али је био саплетен. Није било дилеме за главног арбитра, а лопту је на „креч“ наместио Дејан Мелег. Прецизним ударцем по земљи у десну страну гола Мелег је успео да затресе мрежу, иако је голман аустријског тима „прочитао“ на коју ће страну Мелег шутирати.

Славољуб Срнић, који ће наредне сезоне носити дрес са бројем „14“, био је у прилици да додатно повећа Звездину предност. Међутим, Срнић је имао испред себе Пешића и једног играч Рида, те је морао да нациља сам угао гола, али је био непрецизан. Домаћин је након тога успео да успостави какву-такву равноправност на терену, а могао је и до гола у завршници првог дела игре, међутим истакао се Милан Борјан који је парадом сачувао своју мрежу.

На одмор се отишло при резултату 2:0 за Црвену звезду, а у наставку утакмице тренер Милојевић променио је већину играча. Други део игре није донео голове, али помдлађен Звездин састав био је потпуно равноправан, на моменте и бољи од Аустријанаца. Александар Станковић, Алекса Терзић, Страхиња Ераковић, Вељко Николић, Дејан Јовељић… звездине су узданице које ће у будућности бити носиоци Звездине игре. Било је прелепих акција, нажалост ниједна није крунисана голом.

Испоставило се да је коначан резултат постављен у 13. минуту утакмице. Рид – Црвена звезда 0:2.

Рид – Црвена звезда 0:2 (0:2)

Терен: У Виндишгарстену. Гледалаца: 200. Стрелци: Бен у 1′, Мелег (п) у 13′,

Рид: Кретол, Хинхсамор, Зиел, Лугоња, Апер, Мајор, Кер, Кропел, Сурдановић, Руфелис, Велш.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Хајдин, Јовичић, Крстичић, Мелег, Срнић, Бен, Пешић.
Играли су још: Станковић, Ераковић, Терзић, Милијаш, Николић, Милић, Стојиљковић, Јовељић.

Претходни текстКлипа и четири играча Црвене звезде на СП у Аргентини
Следећи текстМилојевић: Новајлије се добро показале