Репрезентација Ужица – Црвена звезда 1:2 (0:1)

214

Фудбалери Црвене звезде одиграли су пријатељску утакмицу против Репрезентације Ужица и славили победу.

Прва и једина провера Црвене звезде на Златибору била је и прилика да се тренер Милојевић увери у ефикасност припрема, али је и пре свега пружила Звездиним играчима да се растрче јер нема сумње да су се ужелели фудбала. У првом делу Милојевић се одлучио да на терен изведе проверене снаге, уз дебитанте Мелега и Стојиљковића. Срнић и Бен играли су по крилним позицијама, а Мелег иза Николе Стојиљковића.

Није било много прилика у уводној фази утакмице. Опаснији од осталих били су Срнић и, пре свих, Мелег, који је у два наврата покушавао али није успео да шутне у оквир гола.

Звезда је повела у 36. минуту, а протагониста је био Бранко Јовичић. Желео је наш везиста да асистира, али је био изблокиран и лопта му се вратила, те је уследио шут на гол, а чувар мреже домаћина био је немоћан. Чубраковић је био знатно успешнији у 43. минуту када је успео да одбрани након шута Крстичића из изгледне ситуације.

При резултату 1:0 за Звезду отишло се на одмор, а у наставку утакмице заиграла је друга постава. Терзић је био једини фудбалер који је остао на терену, а поред њега су играли Станковић, Баиновић, Зе Маркос, Ераковић, Гојков, Луковић, Милијаш, Цветковић, Николић и Милић.

Само три минута након што се лопта закотрљала, виђен је прелеп моменат: Ненад Милијаш је са 15 метара шутирао из волеја, а пречка се тресла цео минут! Међутим, само два минута касније домаћин је стигао до изједначења преко Ђурића.

У 67. минуту Звезда је вратила предност; Баиновић је прецизно упослио Милића који је играо најистуренијег играча. Милић је спретно заобишао голмана и погодио за 2:1. До краја утакмице, Звезда је још једном погодила пречку, и то млади Стефан Цветковић.

Резултатом 2:1 завршена је утакмица, и Звезда је победом окончала припремни период на Златибору.

Репрезентација Ужица – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: Слободе (Ужице). Гледалаца: 1000. Судија: Рајко Јовановић. Стрелци: Ђурић у 50′ за Репрезентацију Ужица, Јовичић у 36′, Милић у 67′ за Црвену звезду.

Репрезентација Ужица: Чубраковић, Јездимировић, Глишовић, Цветић, Цветковић, Лазовић, Кнежевић, Петровић, Цветковић, Станић. Играли су још и: Шуњеварић, Карадаревић, Митровић, Мартиновић, Лазаревић, Бралушић, Ђуревић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Терзић, Јовичић, Крстичић, Мелег, Срнић, Бен, Стојиљковић. Играли сиу још и: Станковић, Баиновић, Зе Маркос, Ераковић, Гојков, Луковић, Милијаш, Цветковић, Николић и Милић.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда мтс
Следећи текстМилојевић: Дивно гостопримство