Дејан Мелег представљен на Маракани

144

У уторак, 12. јуна, на стадиону „Рајко Митић“ представљено је друго појачање у новој сезони — Дејан Мелег.

Мелег је у Црвену звезду стигао из Кајзерија. Црвена звезда и Мелег су и у претходним прелазним роковима преговарали, али до договора је дошло у актуелном прелазном року и Дејан ће бити значајно појачање пред европске изазове.

Дејана је најпре представио спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Задовољство ми је да представим наше друго појачање Дејана Мелега. Рођен је 1994. године, ради се о играчу који је прошао све млађе репрезентативне селекције и играчу са којим сам сарађивао у свим тим селекцијама. Он је европски шампион из Литваније 2013. године, играч великог талента и потенцијала и очекујем да у Црвеној звезди који је прави клуб за њега тај потенцијал искаже до максимума и нашим навијачима покаже сав раскошан таленат који поседује — рекао је Мркела, и додао да ће током наредних дана вероватно бити још појачања.

Решавамо и питање штопера, могуће је да ових дана буде договорено још неко појачање. Доводимо само играче на позицијама које су дефицитарне. Постоје и у нашој лиги играчи који су квалитетни, а нису константно на радару клубова. Једног таквог смо и довели, ради се о Душан Јованчић. Неким играчима је потребно и време да сазреју, знамо ко је талентован али можда у том тренутку нису још спремни за клуб попут Црвене звезде. Но, Мелега смо свакако хтели и раније, али сада смо успели да се договоримо — рекао је Мркела.

Дејан Мелег је са Црвеном звездом потписао уговор на 3+1 годину.

Желео бих да се захвалим спортском директору на лепим речима, као и да се захвалим управи што је омогућила да дођем овде. Надам се да ћу у будућности успети да покажем свој таленат. Већ сам одрадио два тренинга са екипом, утисци су сјајни, већину играча сам познавао и пре него што сам потписао. Прихватили су ме сјајно и заиста сам срећан. Не мислим да је грешка што нисам раније дошао у Црвену звезду, разговарали смо већ у претходна два прелазна рока али нисмо успели да дођемо до договора. Сада сам успео да дођем у највећи клуб на овим просторима и срећан сам због тога, мислим да је прави тренутак — прве су речи Мелега који је одабрао дрес са бројем „8“.

Знам ко је носио осмицу пре мене. Канга је стварно оставио добре утиске у Црвеној звезди, али да нисам спреман не бих ни узео овај број. Не бих много о томе причао, на мени је да напорно радим и резултат ће онда доћи. Моја природна позиција је иза шпица, десетка, то сам играо последње 3-4 године. Могу да играм и по страни, причао сам о томе и са Владаном Милојевићем и са Миланом Косановићем са којим сам дуго сарађивао у омладинцима Војводине. Шест или седам година смо били заједно и он најбоље познаје моје квалитете — рекао је Мелег на представљању.

Претходни текстБранко Лазић и МИленко Топић за историју
Следећи текстЈовичић: Да надмашимо прошлу сезону