Владан Милојевић извршио прозивку

122

Фудбалери Црвене звезде окупили су се после заслуженог одмора, и одрадили први тренинг у сезони.

У понедељак, 11. јуна, тренер Владан Милојевић извршио је прозивку фудбалера, а потом и одржао први тренинг. На списку фудбалера налази се 29 имена, а то су:

Милан Борјан, Немања Супић, Александар Станковић, Милош Гордић, Филип Стојковић, Вујадин Савић, Абрахам Фримпонг, Стефан Хајдин, Страхиња Ераковић, Срђан Бабић, Марко Гобељић, Ненад Крстичић, Немања Милић, Бранко Јовичић, Славољуб Срнић, Душан Јованчић, Дејан Мелег, Александар Пешић, Дејан Јовељић, Мухамед Бен, Дамјан Гојков, Милан Павков, Андрија Луковић, Филип Баиновић, Зе Маркос, Вељко Николић, Алекса Терзић, Стефан Цветковић и Вања Вучићевић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић био је задовољан еланом и расположењем својих играча на првом окупљању, као и резултатима тестирања.

Мислим да смо имали довољно времена да се одморимо. Лично се радујем што почињемо поново да тренирамо. Резултати тестирања су добри, што значи да су се играчи и одморили али и полако припремали за обавезе које долазе. Видећемо какав нам је ростер, прва три дана ћемо радити у Беоргаду, у четвртак путујемо на Златибор где ћемо урадити главни део припрема. Након тога следи Аустрија где ћемо играти четири утакмице и 3. јула се враћамо, и то је сасвим довољно времена да се припремимо и за прве утакмице, до тада ћемо знати противника. Играчи су ведри, расположени. Недостају репрезентативци Радоњић и Родић, као и Стојковић, Милијаш и Бен који имају продужени одмор, и њих брзо очекујемо — рекао је Милојевић, који је додао и да је поносан што је Црвена звезда дала два репрезентативца који ће бранити боје Србије у Русији.

Могу да кажем да јесам поносан јер Звезда има два репрезентативца. То је потврда и наше добре сезоне, и њиховог рада. Имамо пуно играча који заслужују да играју. Колектив увек избацује појединце. Пуно ми је срце, надам се да ће достојанствено представљати Србију и Црвену звезду.

На списку се налазе и недавно пристигла појачања.

Поред Јованчића, и Мелег је са нама, на нашу радост. Играч којег смо желели и очекивали. Што се тиче одлазака и долазака, биће их. Да се не понављам као прошле године, једва чекам 1. септембар, до тада ће се свашта писати и говорити. У овом тренутку директор Мркела ради свој посао јако добро, он је на то фокусиран, а ја сам фокусиран на терен. Имамо и омладинце које ћемо прикључити, и видећемо какав ће списак играча бити за Аустрију, а такође и за Златибор. Списак се мења из дана у дан, и неукусно је да вам сада нешто кажем, видећете већ у четвртак. Волео бих да се и Стоиљковић прикључи до четвртка, волео бих да имам све играче. Али, прелазни рок је жива ствар, јасно ми је да не може увек да буде онако како желим — констатује Милојевић.

Црвена звезда ће врло брзо знати имена противника у квалификацијама, и тренер истиче да ће екипа радити напорно како би спремна дочекала прве утакмице.

Моја филозофија је да смо прошлогодшњу сезону архивирали. Ресетоваћемо се, јесте нам сада лакше јер је костур екипе сачуван. Природно је и да су они навикли на мене и мој стручни штаб, као и ја на њих, и само са те стране је лакше. Али, сви крећемо од нуле и предстоји нам рад. Нема се пуно времена, квалификације крећу врло брзо и треба све плански одрадити. Тренинзи ће бити напорни и захтевни, играчи су ти који треба да изнесу највећи терет. Они су професионалци и показали су колико љубави имају према Црвеној звезди и мислим да су мотивисанији него прошле године. Што се мене тиче, знате ме добро, знате да не волим да дајем бомбастичне изјаве, могу само да обећам да ћемо да радимо, да се трудимо и да дамо све од себе. То нам је дужност, а све остало, хајде да оставимо за касније — речи су Звездиног тренера Владана Милојевића.

Претходни текстЗвезда ТВ | Шампиони су кренули
Следећи текстТерзић: Фокусирани на највише циљеве