Јанковић и Топић: Најбољи у борби за трофеј, подржите нас!

72

На конференцији за медије пред почетак финалне серије, тренер црвено-белих МИленко Топић и првотимац Стефан Јанковић позвали навијаче да пруже подршку Црвеној звезди пред тешке утакмице са тимом који је уз црвено-беле највише показао, и потпуно заслужено стигао у завршницу Суперлиге.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у четвртак од 20 часова екипу ФМП-а у првој утакмици финала плеј-офа Суперлиге.

Црвено-бели су имали 9 дана за припрему и освежење пред ову серију, јер су полуфинале завршили у две утакмице претходне среде у серији са Партизаном НИС.

Пред овај дуел тренер Миленко Топић каже да је екипа имала сасвим довољно времена да се освежи, комплетира у потпуности редове и што је најважније, припреми за финалну серију која доноси трофеј:

Две најбоље екипе се састају у финалу, оне су то својим играма и понашањем заслужиле. Помало ми смета да се финале деградира, користе се термини „два блиска клуба“, прича се да је ово финале формалност. Ја не мислим тако, ФМП је добра екипа, имају физиономију, одлично су вођени, недостају им два играча на спољним позицијама и то врло важна играча, али они то борбеношћу компензују – рекао је тренер црвено-белих и подсетио на последњи дуел два тима у борбама на завршници купа у Нишу:

Морам и да подсетим, колико смо блиски, да смо у Нишу имали две тешке повреде у полуфиналу, Дангубића и Лазаревића, толико имам да кажем о тој „блискости“ на паркету, играће се борбено, ангажовано и на ту игру ривала, одговорићемо на исти начин. Знамо квалитете ФМП-а, младост, борбеност разноврсност, имају сада и вишак спољних играча, трудићемо се да неутралишемо јаке стране и добре особине. Имали смо нето више времена за тренинг, вратили смо рековалесценте са ситним повредама, тренирали мо комплетни, силно смо мотивисани. Игра се за трофеј првенства једне државе. Ово није спас сезоне, ова титула је велика, велики је и наш мотив, била би нам велика част ако би изашли као победници, трудићемо се да то остваримо. У нашем тиму имамо доста играча који то немају, који су млади, неки су без трофеја и неће нам недостајати мотива.

Миленко Топић је за крај и позвао навијаче да дођу у што већем броју:

Оно што ће нам недостајати су навијачи, ако не дођу. Разумем и свестан сам да је јун месец, да су већ почели годишњи одмори, да је људима и доста кошарке, играло се много, али позивам их да нас подрже у борби која неће бити лака – завршио је тренер Црвене звезде мтс своје обраћање медијима.

Стефан Јанковић:

Сви смо максимално спремни, 7 дана има од полуфинала које смо завршили, јако смо се спремали, јер ово ће бити велика борба. Људи причају, а нама то јако смета , да нас очекује нешто лагано, полуфинале је било „финале пре финала“. Међутим, финале је финале, ФМП екипа која је потпуно заслужено ту, били су први у својој групи, одлично су вођени , момци су изванредни. Чека нас млада, али врло чврста екипа, изузетно су борбени и ово ће по свему виђеном бити финале у коме су две најбоље екипе. ФМП је у КЛС играо феноменално, гледали смо их сада против Борца, добили су 20 разлике, познајемо их добро, и знамо да нас очекује велика борба. Излазимо на терен у четвртак, а ја позивам наше навијаче да нас подрже, дођу у великом броју и гледају добру финалну серију – рекао је један од јунака друге утакмице полуфинала са Партизаном.

КК Црвена звезда мтс подсећа да је за прву финалну утакмицу (четвртак, 20 часова) улаз на трибине Б и Ц слободан, а на овај меч на иницијативу нашег клуба играчи обеју екипа излазе у посебним мајицама како би подигли свест о једној врло тешкој и реткој болести – Плућној артеријској хипертензији, која погађа млађу популацију у нашој земљи старосног узраста од 20-45 година. Утакмици ће тим поводом присуствовати чланови удружења пацијената Плућна хипертензија Србије, а захвалнице капитенима обе екипе уручиће председница удружења Данијела Пешић.

Други меч финалне серије играће се у суботу од 18 часова у дворани у Железнику, а трећи меч биће на програму у понедељак од 19 сати у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстПредстављен Душан Јованчић!
Следећи текстЦрвена звезда — Грачаница 6:1 (4:0)