Црвено-бели поражени у „вечитом дербију“

121

Ватерполисти Црвене звезде изгубили су од Партизана резултатом 10:7 у 10. колу Суперлиге Србије и сада заостају четири бода за вечитим ривалом у борби за шампионску титулу.

Партизан је повео са 2:0 на почетку меча, а Вељко Танкосић је искористио играча више да смањи вођство домаћих. Сјајним голом са дистанце на почетку друге четвртине Никола Бурсаћ доноси нашој екипи изједначење. Ипак, са нова два гола Партизан долази до предности од 4:2 на полувремену.

Црвена звезда користи играча више и голом Огњена Стојановића смањује на 4:3, али домаћин одмах потом враћа предност од два гола након досуђеног петерца. Партизан је повео са 6:3, а капитен Ђорђе Танасковић је смањио на 6:4. Међутим, на крају треће четвртине било је 7:4 за домаће.

Почетком последњег периода игре Звезда је имала минус од четири гола. Стефан Илић и Ђорђе Танасковић смањују на 8:6, а Партизан узвраћа и долази до вођства од 9:6. Танкосић је смањио на 9:7, али није више било времена да црвено-бели угрозе Партизан који је на крају славио резултатом 10:7.

Ватерполисти Црвене звезде у наредном колу дочекују екипу Земун Босал.

Партизан – Црвена звезда 10:7 (2:1, 2:1, 3:2, 3:3)

Београд – Базен: СЦ Бањица. Судије: Голијанин и Раковић. Искључења: Партизан 14, Црвена звезда 10. Петерци: Партизан 1 (1).

ПАРТИЗАН: Ристичевић, Касум, Фаркаш 1, Лукић 1, Лазић 2, Томић 1, Јанковић 1, Андрејевић 1, Манојловић 1, Радановић, Радоњић 1, Аксентијевић 1, Белопавловић, Вучинић. Тренер: Ћирић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 2, Радовић, Бурсаћ 1, Шуберић, Илић 1, Његован, Тохољ, Николов, Танасковић 2, Стојановић 1, Асановић, Тодоровски, Пековић. Тренер: Савић

Претходни текстОдржана пролећна голманизација
Следећи текстЗвезда убедљива и у Вршцу, следи полуфинале