Црвена звезда – Вршац 1:0

100

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Вршац у првој четвртфиналној плејоф серији Суперлиге Србије. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ славили резултатом 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10).

Кошаркаши Црвене звезде мтс сигурно су започели одбрану трона. У првом мечу четвртфиналне серије плејофа Суперлиге Србије, црвено-бели су савладали Вршац резултатом 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10). Утакмица је у потпуности била под контролом изабраника Миленка Топића који су од почетка до краја играли веома добро у одбрани. Брз проток лопте и веома добри проценти шута омогућили су Звезди да рутински и убедљиво тријумфује.

Половином прве деонице црвено-бели су преузели контролу над утакмицом. Сјајну серију покренуо је ресположени Дејан Давидовац који је тројком одвојио своју екипу на плус 5 – 16:11. Добра одбрана и одличне нападачке роле Николе Јовановића и Филипа Човића донели су Звезди двоцифрено вођство, а и коначан резултат на крају прве деонице – 21:11.

Изабраници Миленка Топића били су у добром ритму и у наставку утакмице. Добра одбрана дозволила им је да убрзају напад. У таквој игри најбоље су се сналазили Филип Човић и Огњен Добрић који су били кључни играчи у контранападима. Када се новим поенима придружио одлични Ален Омић црвено-бели су стекли плус од 20 поена и то на нешто више од два минута пре краја првог полувремена – 42:22.

До полувремена предност је додатно расла и поени Тејлора Рочестија уз прекршај донели су црвено-белима 23 поена предности након 20 уводних минуга (50:27).

Вршац је на крилима јуниора Црвене звезде Стефана Момирова боље започео трећи период и успео да смањи предност уводном серијом 6:1, али су се изабраници Миленка Топића брзо консолидовали. У наредних седам минута гости су постигли само пет поена и у завршници периода нова тројка Добрића донела је највећу предност од 31 поена – 69:38.

Свако питање победника је било решено и тренер Топић је желео да преостало време искористи за одмор носиоца игре да би екипа задржала свежину и за реванш меч. Друга утакмица четвртфиналне плејоф серије заказана је за среду у Вршцу.

Црвена звезда мтс – Вршац 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10)

Црвена звезда мтс: Човић 5 (5ас), Давидовац 10, Лазић, Раданов 12, Антић 1, Добрић 13 (5ск), Фелдин 14, Јанковић 6 (6ск), Рочести 9 (8ас), Омић 12, Лесор 4, Јовановић 6 (8ск).

Никола Јовановић:

Битна победа за нас. Желели смо да почнемо плејоф серију победом. Пренели смо енергију са тренинга на утакмицу и успели смо да остваримо на терену шта нам је тренер говорио пре почетка утакмице.

Миленко Топић:

Важно је да смо започели четвртфинале победом. Битан је начин на који смо дошли до ње. Шта није ваљало у претходном периоду, покушали смо у току паузе да то поправимо и мислим да смо део тога успели да исправимо. Мислим да смо у пас игри и трчању направили искорак. Можда Вршац, уз дужно поштовање, није мерило. Радује број асистенција, тимска игра и да смо у одбрани играли један за другог. На крају је то донело разлику.

Без лажне скромности, идемо у Вршац да победимо. Уз овакав приступ, залагање и притисак на лопти мислим да то можемо да остваримо. Треба да задржимо овакав приступ и да третирамо Вршац као озбиљну екипу. Одморићемо се мало, а онда урадити још један озбиљан тренинг пред путовање у Вршац.

Претходни текстОбраћање председника клуба звездашима
Следећи текстМлађе пионирке шампионке Београда