Звезда завршила сезону спектаклом!

139

Црвена звезда је у последњој утакмици ове сезоне савладала Вождовац резултатом 5:1 и на спектакуларан начин завршила је сезону.

Две недеље након што су и званично освојили 29. титулу националног шампиона победом против Напретка из Крушевца фудбалери Црвене звезде коначно су дочекали да пред својим навијачима прославе једну од најуспешнијих сезона у новијој историји клуба. Апсолутно заслужено, убедљиво, доминантно деловали су изабраници Владана Милојевића током читаве сезоне. Пехар намењен најбољем тиму Србије нашао се у правим рукама, рукама капитена Ненада Милијаша који је и у свом трећем мандату у најтрофејнијем српском клубу успео да освоји најважнији домаћи трофеј.

Редом су праћени аплаузима и песмом излазили првотимци Црвене звезде на терен. Многима од њих ово је први велики трофеј у каријери. Поред великог славља, било је и суза. Душан Анђелковић дефинитивно је рекао збогом фудбалу. Звездин „џин“ одлази у заслужену играчку пензију.

Као што је било и за очекивати највећи аплауз добио је тренер Владан Милојевић. Марљиви стручњак, који се током сезоне истицао искључивао преданим радом и умереним изјавама без дилеме представља камен темељац овосезонских Звездиних успеха.

Млади стручњак и његови изабраници потукли су многе рекорде, држали се заједно и у добру и у злу, издржали све, најпосле победили све ривале и дошли до заслуженог славља.

Након свечане церемоније уследио је и сусрет последњег кола против екипе Вождовца. У свечарској атмосфери пред више од 40 хиљада навијача црвено-бели су завесу на овогодишњу Суперлигу спустили на начин на који су је и отворили, победом.

Без обзира што су титулу освојили много раније, црвено-бели напунили су на затварању сезоне срца навијача. Одговорно до краја, како су играли током читавог првенства, такав су утисак оставили и пред одлазак на заслужен одмор. У првих 45 минута виђено је много прилика пред голом гостију. Две лопте су завршиле у мрежи, Бенова у 18. и Радоњићева у 21. минуту. Играло се лепршаво, за око, за душу како иначе и доликује шампионима.

Гости и сами опијени слављем на трибинама изашли су на највећи српски стадион да се надигравају и на тај начин додатно учине меч атрактивним.

Уследио је још садржајнији наставак сусрета. Свој трећи погодак за сениорски тим и уједно трећи за свој тим постигао је фудбалер од кога се очекује да у наредној сезони покаже свој пун потенцијал. Наравно реч је о Дејану Јовељићу. До краја утакмице гости су успели да постигну почасни погодак а играчи новог шампиона Србије још два. Прво је Доналд одлично испратио мајсторију Радоњића по левој страни, да би тачку на сусрет и сезону ставио Рачић лепим голом у финишу сусрета. Уследио је ватромет и припрема за велико славље улицама Београда.

Када један тим има највише победа, најбољег стралца, постигне највише а прими најмање голова, када има најбољег тренера, онда сигурно заслужује да му његови навијачи приреде једно овакво славље и прославу за незаборав.

Црвена звезда је шампион по 29. пут у својој историји. Играчи одлазе на одмор, више него заслужен. Већ за нешто мање од месец дана следи ново окупљање и нови поход ка европској слави и домаћим почастима.

Звезда је шампион, све је готово…

Црвена звезда – Вождовац 5:1 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 36,000. Судија: Мајо Вујовић. Стрелци: Бен у 18′, Радоњић у 21′, Јовељић у 52′, Доналд у 74′ и Рачић у 89 за Црвену звезду, Луковић у 72′ за Вождовац.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Рачић, Јовичић, Бен, Срнић, Радоњић, Јовељић.
Резерве: Супић, Гобељић, Доналд, Милијаш, Л. Илић, Милић, Крстичић.

Вождовац: Чупић, Златковић, Гајић, Петровић, Милутиновић, Ступаревић, Луковић, Михајлов, Дуроњић, Ћирковић, Машовић.
Резерве: Кнежевић, Миркаило, Павићевић, Јешић, Павловић, Срећковић, Гаврић.

Претходни текстЗвездини џудисти стипендисти Министарства омладине и спорта Републике Србије
Следећи текстЈовељић и Радоњић одушевљени публиком