АНГТ: Црвено-бели бољи од Бајерна

124

Јуниори Црвене звезде мтс савладали су Бајерн Минхен резултатом 72:63 и остварили прву победу у групи А „Adidas Next Generation“ турнира који се одржава у Београду.

Јуниори Црвене звезде мтс савладали су Бајерн Минхен и дошли до прве победе на овогодишњем учешћу на „Adidas Next Generation“ турниру који се одржава у Београду. Црвено-бели су били бољи од Бајерн Минхена резултатом 72:63 и на тај начин дошли у ситуацију да се боре за пласман у финале.

Јуниори Црвене звезде мтс су слабије отворили дуел, пре свега нападачки пошто су у првој деоници убацили само 12 поена. Међутим, резултатски заостатак се експресно топио у другој деоници јер су изабраници Бојана Ђерића заиграли знатно агресивније у одбрани и то им је донело много поена у транзиционој игри. Заостатак од четири поена, претворио се у плус од девет поена на полувремену – 26:35.

Звезда је преузела контролу над утакмицом. Агресивна одбрана била је рецепт за победу, а изузетни шутерски дан имали су Лазар Васић и Бојан Томашевић који су меч завршили са шест убачених тројки из 12 покушаја. Васић је био најефикаснији актер утакмице са 15 поена, а по 14 су постигли поменути Томашевић и Немања Поповић који је придодао и седам скокова.

У суботу од 13 часова у дворани “Александар Николић“ црвено-бели јуниори ће играти против Стела Азуре која је остварила две победе у групи А. Црвено-бели ће пред собом имати изразито тежак задатак да се пласирају у финале Евролиге, али не и немогућ. Зато им је подршка навијача потребна.

Црвена звезда мтс – Бајерн Минхен 72:63 (12:16, 23:10, 15:17, 20:22)

Црвена звезда мтс: Машић 4, Манојловић, Јовановић 2, Поповић 14 (7ск), Лакић 6 (9ск, 7ас), Васић 14, Пауновић 9 (6ск), Радаковић 2, Томашевић 14, Чојбашић 4.

Претходни текстШколарци уживали са фудбалерима
Следећи текстПрослава и код Храма Светог Саве