АНГТ – Пораз Звезде од Хувентуда

96

Млади кошаркаши Црвене звезде мтс поражени на старту завршног турнира АНГТ у Београду од екипе Хувентуда 78:90. Пред 1000 гледалаца у дворани „Александар Николић“ Лакић са 16 поена најефикаснији. у другом колу (петак, 13) противник је Бајерн.

Јуниорска екипа Црвене звезде поражена је од Хувентуда 90:78, у свом првом мечу финалног турнира „Adidas Next Generation“ Евролиге.

Екипа тренера Бојана Ђерића је не почетку меча у дворани „Александар Николић“ била у резултатској предности, те је прву деоницу завршила са плус десет (29:19). У том периоду, црвено-бели су играли врло разноврсно, добро у одбрани, а посебно се истицао Поповић који је уз 11 поена имао и неколко атрактивних додавања.

Међутим, предност црвено-белих брзо се истопила у уводним минутима друге деонице првенствено захваљујући одличном путу за три поена екипе из Бадалоне. Предњачио је омалени плеј Дидак Куевас који је убацио чак 5 тројки из 7 покушаја.

Шпанска екипа је ухватила резултатски прикључак и на полувреме отишла са пола коша предности (46:47).

Меч је био у егалу до пред крај треће четвртине, када се тим из Бадалоне преко Загарса и Парада одлепио на +4 (68:72). Након још две убачене тројке, Хувентуд је стигао до великих плус 10, Томашевић је са две тројке унео неизвесност, али црвено-бели нису имали снаге да у потпуности ухвате прикључак и дођу до победе у уводном мечу, који је означен и као дерби групе Б у којој се још такмиче и „Стела Азура” и „Бајерн”.

Најефикаснији у шпанском тиму био је Артурс Загарс са 19 поена и осам асистенција, док су по 17 убацили Дидак Куевас и Жоел Пара, који је имао и шест скокова и девет додавања.

Аријан Лакић је са 16 поена, седам асистенција и четири скока предводио Црвену звезду, Немања Поповић је завршио меч са 13 поена и шест скокова, Зоран Пауновић је имао 11 поена, а Милош Чојбашић десет поена.

У другој утакмици групе Б, Стела Азура је у драматичном финишу победила минхенски Бајерн са 67:63.

Црвено-бели у другој утакмици на турниру, играју против Бајерна у петак од 13 часова.

У осталим мечевима првог дана у групи А: Реал Мадрид – Париз 82:47 и Лијетувос Ритас – Мега 103: 65.

Претходни текстОд гола го гола | Александар Пешић
Следећи текстЖелезничар – Црвена звезда 31:21 (12:12)