Црвено-бели спремни за Ф8 јуниорске Евролиге

116

Кошаркаши Црвене звезде мтс у групи Б АНГТ турнира у Београду. Прву утакмицу играју у четвртак од 15 часова против Хувентуда. Сви мечеви у дворани „Александар Николић“ улаз на све утакмице је слободан. О турниру говоре тренер Бојан Ђерић и Зоран Пауновић.

Јуниорска екипа Црвене звезде мтс учествоваће од четвртка до недеље на још једној завршници најбољих екипа у Европи „Adidas Next Generation“ који ће се одржати у београдској дворани „Александар Николић“.

Црвено-бели, бивши прваци Европе (Милано 2014) и вишеструки финалитисти овог такмичења, своје право да се поново нађу на смотри најбољих тимова Европе у свом старосном узрасту изборили су победом на квалификационом турниру у Железнику крајем фебруара ове године.

Екипа коју са клупе предводи тренер Бојан Ђерић, већ је остварила примарни циљ у овој сезони и освојила титулу првака Србије, налази се у групи Б са екипама Хувентуда, Бајерна и римске екипе „Стела Азура“.

Први меч црвено-бели играју у четвртак од 15 часова против „Хувентуда“ други меч заказан је за петак у 13 часова против „Бајерна“, а последњи меч у групи пред борбе за пласман, екипу Црвене звезде очекује у суботу од 13 часова.

Велико финале играће се по традицији на месту где је заказана и финална утакмица Ф4 у „Штарк Арени“ у недељу од 10 часова (за трофеј се боре првопласиране екипе у групи)

Тренер јуниора КК Црвена звезда мтс Бојан Ђерић:

Сам рад и обим рада на тренинзима нас мотивише да себи поставимо високе циљеве пред овај турнир. Сада, да ли ћемо освојити овај турнир, или играти финале, не могу да кажем. Али наши циљеви су увек највиши. И то не само због чињенице да играмо и представљамо велики клуб. Ова група момака која наступа за Црвену звезду је таквог склопа и карактера, да би играли мотивисано у свакој ситуацији, чак и када бу играли и за неки локални клуб, а не за клуб таквог реномеа и величине какав је Црвена звезда. Опет са друге стране, били би помало и арогантно да ми претимо Реал Мадриду, репрезентацији Француске која је окупљена у екипи Париза, Лијетувос Ритасу… има пуно сјајних тимова, сви су ту јер вреде и заслужују. Али, ко нас буде отписао… не спада баш у интилигентне људе. Борићемо се.

И о противницима у групи, тренер црвено-белих зна доста:

Хувентуд је пре неколико дана играо финале шпанског првенства са Реалом, класичан представник шпанске школе, јака одбрана,пуно шутева за три поена. Стела Азуру знамо, играли смо са њима финале адидасовог турнира у Прагу. Тада су, иако смо их победили, играли и са старијим играчима, којих неће бити у Београду, док је Бајерн наша школа кошарке, са нашим тренером. Неће бити лако, иако играмо пред својом публиком, јер треба играти максимално сва три дана, али успели смо да сазнамо све о противницима, погледали смо још неке утакмице, бићемо спремни – рекао је тренер Црвене звезде мтс.

Зоран Пауновић (КК Црвена звезда мтс):
Били смо у прилици да гледамо све екипе које долазе на завршни турнир у Београду. Што се нас тиче, оно што се зна, играћемо најагресивније могуће, најјачу могућу одбрану. То је модел игре за коју мислим да би нам помогла да дођемо до жељеног резултата, и коју уосталом играмо целе сезоне, која је за нас за сада више него успешна. Надам се да ће публика доћи у великом броју да нас пдржи, јер би нам то значило, није исто када играш пред својим навијачима и својом публиком – рекао је најбољи стрелац црвено-белих.

У Групи А овогодишњег турнира налазе се екипе Меге, Лијетувос Ритаса, Париза и мадридског Реала.

Комплетан Распоред играња утакмица:

Четвртак 17. мај 2018.
09:00 У18 ЦФББ Парис – У18 Реал Мадрид
11:00 У18 Лиетувос Ритас Вилниус – У18 Мега Б Београд
13:00 У18 Стелазура Рим – У18 ФЦ Бајерн Минхен
15:00 У18 Црвена звезда мтс Београд – У18 Дивина Сегурос Хувентуд Бадалона

Петак 18 Мај 2018
9:00 У18 Реал Мадрид -У18 Лиетувос Ритас Вилниус
11:00 У18 Мега Београд – У18 ЦФББ Парис
13:00 У18 ФЦ Бајерн Минхен – У18 Црвена звезда мтс Београд
15:00 У18 Дивина Сегурос Хувентуд Бадалона -У18 Стелазура Рим

Субота 19 Мај 2018
09:00 У18 Лиетувос Ритас Вилниус -У18 ЦФББ Парис
11:00 У18 Реал Мадрид -У18 Мега Београд
13:00 У18 Црвена звезда мтс Београд -У18 Стелазура Рим
15:00 У18 ФЦ Бајерн Минхен – У18 Дивина Сегурос Хувентуд Бадалона

Недеља 20 Мај 2018
10:00 Финале: Први група А 1 – Први група Б 1

Улаз на све утакмице које ће се играти у дворани „Александар Николић“ је бесплатан.

Претходни текстЗвезда ТВ | Убедљиво најбољи
Следећи текстЗвезда убедљива на Новом Марофу