Руски дом и СД Црвена звезда, пријатељство које траје

141

Спортско друштво Црвена звезда и Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду настављају успешну сарадњу.

У Руском дому је одржан традиционални свечани испраћај тима Србије на IV Светске игре младих сународника, које се одржавају у Казању. Међу представницима из 60 земаља света, Србију ће у престоници Републике Татарстан представити делегација у саставу од десет младих сународника.

Успеха делегацији пожелели су Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, директор Руског дома Надежда Кушченкова, директор маркетинга СД Црвена звезда Зоран Аврамовић и директор Средње школе при Амбасади Русије у Србији Николај Сеник.

Млади су овом приликом извели музичке и плесне нумере са којима ће представити Србију у оквиру културног програма на Играма у Казању.

Србија учествује на Играма младих сународника од оснивања овог фестивала и ове године ће наступити у три дисциплине: шах, пливање и кошарка, а представници наше земље наступаће са обележјима Спортског друштва Црвена звезда, које је и претходних година обезбедило спортску опрему.

Поред спортских такмичења, сународнике у Казању очекује садржајан културно-образовни програм: посета Парку победе, где ће млади положити цвеће на Меморијал херојима великог отаџбинског рата, мастер клас радионице и др.

Светске игре младих сународника се одржавају у организацији Министарства спорта и Министарства образовања и науке Русије, Федералне агенције „Россотрудничество“ из Москве, Сверуске политичке партије „Јединствена Русија“, Сверуске федерације омладинског спорта и уз подршку Владе Републике Татарстан.

Претходни текстТрифуновић и Каран вицешампионски
Следећи текстУ среду два директна преноса фудбалских утакмица