Јуниорке шампионке Србије!

75

Јуниорке ККЖ Црвена звезда одбраниле су титулу шампиона Србије на завршном турниру у Хали спортова и Алексинцу! Црвена звезда је у финалу савладала Радивој Кораћ 77-65 (16-21, 25-13, 19-20, 17-11)!

Након дефицита од пет поена на крају прве четвртине Звездине јуниорке су серијом 17-0 стигле до двоцифрене предности и практично преломиле сусрет у своју корист. Црвена звезда није испуштала предност до краја утакмице и на тај начин је одбранила шампионску титулу из претходне три године.

Пре почетка финалног сусрета кошаркашица Црвене звезде Мина Ђорђевић је поздрављена од стране публике у родном граду и ЖКК „Напредак“.

Црвена звезда је имала и подршку од групе својих навијача из Алексинца и околине, као и Звездиних шампионки, првотимки Биљане Стјепановић и Јелене Јовановић.

Црвена звезда је до финала била успешнија од Челарева у четвртфиналу 95-66 и Пролетера из Зрењанина у полуфиналу 93-49.

Најефикаснија у финалу била је Ивана Катанић са 27 поена, Невена Наумчев је убацила 18, Мина Ђорђевић 11, Маријана Зукановић 10 кошева.

Након освајања 30. титуле сениорске екипе, титулу државног првака освојиле су пионирке, а данас и јуниорке ККЖ Црвена звезда.

Титулу су освојиле: Сара Пресецки, Невена Наумчев, Тамара Чубра, Николина Деурић, Маријана Зукановић, Катарина Дешић, Марија Ристић, Нина Тешић, Вања Петровић, Ивана Катанић, Марта Мољевић и Мина Ђорђевић.

Претходни текстЗвезди бод у Новом Саду
Следећи текстЦрвена звезда – Војводина 22:30 (11:17)