Саопштење након председништва клуба

Саопштење председништва КК Црвена звезда мтс о актуелој ситуацији, статусу тренера Душана Алимпијевића

Председништво клуба је на шестој седници одржаној 17.04.2018. године детаљно анализирало све што се дешавало у АБА лиги током сезоне 2017-2018, са посебним освртом на финалну серију плеј офа, а нарочито две утакмице у Подгорици.

Прикупљена је обимна документација са стручним анализама, која је потврдила бројне нелогичности и неправилности у делегирању судија, кроз ненационални критеријум и кроз евидентну повлашћеност појединих клубова. Зато сматрамо да нисмо имали равноправне услове да се боримо за трофеј који смо истакли као најважнији такмичарски циљ ове сезоне.

Од почетка сезоне пратили смо стварање и активности својеврсне „непринципијелне коалиције“ којој је главни циљ био рушење Црвене звезде по цену било чега, па чак и рушење односа поверења и угледа целокупне АБА лиге.

О свим сазнањима јавност ће бити детаљно обавештена по завршетку сезоне.

Такође, на седници су чланови председништва информисани о понуђеној оставци првог тренера сениорског тима КК Црвена звезда мтс Душана Алимпијевића, коју је понудио из моралних разлога, након финалне серије плеј офа АБА лиге, која је једногласно одбијена, и дата је пуна подршка тренеру.

КК Црвена звезда мтс такође обавештава јавност, да је на седмој седници председништва која је одржана у четвртак 26.04.2018. године направљена детаљна анализа након утакмице 3.кола Суперлиге у Чачку, а председништво је такође на овој седници, допунило све податке и информације у вези свега што се догађало на две финалне утакмице у Подгорици, али и у вези најновијег напада „непринципијелне коалиције“ који се догодио са неистинитим информацијама у вези наводне смене тренера првог тима.

Без обзира на све догађаје који немају везе са тереном, закључак је да је први тим КК Црвена звезда мтс одиграо у Чачку можда и најлошију утакмицу ове сезоне, која се може назвати само једним именом – срамота и недопустиво за КК Црвена звезда мтс.

Одсуство енергије и борбености у оваквом клубу, па макар била у питању и пријатељска, а не такмичарски важна утакмице Суперлиге Србије, је недопустиво. Због тога су унутар клуба повучени одређени потези и дисциплинске мере, и поред чињенице да смо свесни да је цео такмичарски погон потрошен након финалне серије у Подгорици, и неправди које су нам тамо нанете.

Систем КК Црвена звезда мтс је тако конципиран да се не руши једном серијом, али и исхитреним потезима, који су били тако карактеристични за овај клуб у прошлости. Имали смо пуно изазова, сезоне које нису можда оправдавала очекивања у резултатима, али смо из сезоне у сезону, стално напредовали.

На почетку ове такмичарске године, је јасно и отворено најављено да започињемо нови циклус, и да је пред нама тешка сезона, а већ тада смо знали какве ће разне „непринципијелне коалиције“ покушати да руше клуб системски. Потпуно је јасно ко све ради и на који начин, и коме смета стабилност клуба, која је сачувана и поред појединих резултатских неуспеха, иако смо имали храбрости да јасно истакнемо и своје такмичарске циљеве на почетку сезоне.

Зато желимо да у миру наставимо да се боримо за титулу првака Србије, а по завршетку, биће дата коначна анализа, са предлогом закључака, како се то ради у озбиљним клубовима. У јулу месецу 2017године упозорили смо да улазимо у период који ће бити испуњен успонима и падовима, јер је комплетан сениорски погон доживео бројне кадровске промене. КК Црвена звезда мтс неће променити тренера првог тима, без обзира на то шта ко прича, и каква се све медијска „спиновања“ на ту тему дешавају, а све у циљу дестабилизовања и рушења клуба.

Зато сада клуб позива све да покажу своју приврженост Црвеној звезди и подрже овај тим, јер би сви звиждуци и лоша атмосфера, колико год били оправдани гледајући партију у Чачку, значили и својеврстан успех за оне који су нам, не рачунајући наше грешке којих је било, значајно „помагали“ стварајући афере, „случајеве“ и све ситуације, попут најновије.

Председништво КК Црвена звезда мтс се захваљује председнику КК Будућност ВОЛИ Драгану Бокану на лепим жељама које је упутио клубу, али их не доживљавамо искрено. КК Црвена звезда ће се потрудити да наредна финала АБА лиге заиста буду регуларна и спортски спектакли целог региона, важни не за личне, већ за промоцију кошарке.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстЈош увек има места у камповима
Следећи текстМилица Николић освојила бронзу на ЕП у Тел Авиву