Дан када је стадион „експлодирао“

66

На данашњи дан 1991. године, Црвена звезда је постигла, до тада, највећи успех у својој историји, пласиравши се у финале Купа европских шампиона.

Црвено бели су у другој полуфиналној утакмици угостили Бајерн из Минхена. У првој утакмици, Црвена звезда је славила у Немачкој резултатом 2:1, а утакмица у Београду такође је почела добро, јер је наш тим повео голом Синише Михајловића из слободног ударца.

Немци, ипак, у свом стилу, успевају да у периоду од 62. до 67. минута постигну два гола и учине ову утакмицу једном од оних незаборавних. Било је, потом, прилика на обе стране, тресле су се стативе, а тресле су се и препуне трибине београдске Маракане.

У 90. минуту утакмице, Црвена звезда је успела да постигне гол који ју је одвео у финале. Михајловић је упутио центаршут, лопта је погодила Аугенталера и преварила Аумана, а потом… Небо се отворило! Стадион је експлодирао!

Звезда је на овој незаборавној утакмици наступила у саставу: Стеван Стојановић, Душко Радиновић, Слободан Маровић, Рефик Шабанаџовић, Миодраг Белодедић, Владимир Југовић, Роберт Просинечки, Синиша Михајловић, Дарко Панчев (од 89. минута Влада Стошић), Дејан Савићевић, Драгиша Бинић.
Тренер: Љубомир Петровић.

Претходни текстЈош једна победа и титула!
Следећи текстМилојевић: Нема еуфорије