Војводина – Црвена звезда 27:27 (14:12)

105

Рукометаши Црвене звезде изгубили су два бода у последњој секунди дерби меча 1.кола плеј-офа Суперлиге у Новом Саду против Војводине, 27:27.

Храбро и борбено је Звезда одиграла у Новом Саду, али није имала фортуну на својој страни.

У првом полувремену након изједначеног полетка (6:6), Војводина је дошла до два гола предности пре одмор (14:12), а већ у 45.минуту захваљујући прецизношћу са седам метара имала +5, (22:17). Тада су вероватно многи отписали Црвену звезду и приписали Новосађанима два бода, Али, успели су црвено-бели да се врате у меч и дођу на корак од победе.

Ненад Перуничић је затражио тајм-аут, а Звезда почела полако да топи предност домаћина. Паметне измене тренера Пеуничића су унеле свежину у Звездину екипу и пореметиле ритам Војводине. Погађали су Александар Бабић, Мандић и Миросављевић, да би седмим голом најефикаснијег Звездиног појединца, Александра Бабића Звездa повела (24:25).

Уследио је и гол Петра Бугариновић за 25:26 и увод у драму. Ненад Мандић је искључен на истеку 58.минута, да би затим судијски пар преоштро реаговао. Ненад Перуничић је желео да смири свог играча и изведе га са терена како би спречио инцидент након настале гужве, а тандем Стојковић – Николић је након консултација са записничким столом то окарактерисао као искључење због уласка на терен, иако је била јасна и очигледна намера, па је Звезда у последњи минут ушла са два играча мање.

Кљајић је пресекао напад Војводине и погодио у контри за 25:27, а Војводина је одмах смањила на 26:27. Имала је Звезда напад на тридесет секунди пре краја, али Шотићу је свирано пробијање, а Љубеновић успева да одбрани први ударац. Након тајм-аута, остало је седам секунди до краја, а Грозданић је уз звук сирене погодио за 27:27.

Најефикаснији су били Александар Бабић и Алекса Кљајић са по 7 голова.

У среду, у 2.колу, Црвена звезда у „Шумицама“ дочекује Железничар.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 27:27 (14:12)

Нови Сад, дворана: „Слана бара“. Гледалаца: 350. Судије: Стојковић и Николић. Седмерци: Војводина 5 (5), Црвена звезда 4 (4). Искључења: Војводина 10, Црвена звезда 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Симовић, Чагаљ 1, Остојић 3, Перовић, Стојановић 2, Надовеза 4, Јовановић 2, Вучковић 3, Ратковић, Трифковић 1, Станковић 3, Николић 1, Веркић (21 одбрана), Бојанић 1, Грозданић 6. Тренер: Борис Ројевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 1, Радисављевић, А. Бабић 7, Ивановић 1, Пешић, Љубеновић (7 одбрана), Бугариновић 1, Милосављевић 2, Пејчиновић (4 одбране), Рајичевић 1, Мандић 3, Д. Бабић 5, Кљајић 7, Зејак, Ђурковић. Тренер: Ненад Перуничић

Претходни текстЦрвено-бели сигурни и против Меге
Следећи текстПешић: Најважније да екипа побеђује