Раднички Ниш – Црвена звезда 1:3 (1:1)

169

Црвена звезда сигурним корацима иде ка новој шампионској титули! Звезда је успела да тријумфује у Нишу, и пет кола пре краја има 12 поена предности уз утакмицу више у односу на вечитог ривала.

Раднички и Црвена звезда одиграли су веома добру и квалитетну утакмицу по лепом суботњем времену. Први период утакмице можда је био један од најквалитетнијих које је Суперлига видела ове сезоне. Црвена звезда је у Ниш дошла по три бода, Раднички је утакмицу започео са жељом да се не брани, да нападне Црвену звезду и да на тај начин оправда високу трећу позицију на табели.

Такав приступ једне и друге екипе донео је одличну утакмицу за све фудбалске сладокусце.

Црвена звезда је рано дошла у вођство; играо се седми минут када је Бен извео корнер, а Крстичић искористио то што је лопта некако пала на пет метара и ногом је спровео у мрежу. Након гола, Звезда је у наредних двадесетак минута могла да постигне још неколико голова. Можда се може рећи и морала, јер такве прилике против екипе која заузима треће место на табели не смеју се пуштати низ реку. Пре свих Бен је имао две стопостотне прилике; прву му је наместио Лука Аџић после дивног продора и асистенције, а Бен који је циљао даљи угао није успео да шутира у оквир гола. То му је успело неколико минута касније када га је Пешић пронашао на петерцу, али Бен је погодио голмана Живковића.

Једну асистенцију Бен је већ забележио, а могао је и другу да је био за нијансу мање предвидив. Могао је Бен и да шутира, али одлучио се да врати услугу Пешићу који је био добро позициониран на другој стативи. Ипак, његову намеру прозрео је штопер Радничког. Домаћин се након серије Звездиних промашаја тргнуо и преузео је посед лопте. Павков је био најопаснији фудбалер Нишлија, и средином првог дела ставио је на озбиљно искушење Борјана који је, међутим, показао да је дорастао задатку. Павков је у више наврата претио, али ниједном на сличан начин нити близу толико опасно. Све до 43. минута. Бабић, фудбалер Радничког, имао је среће да му се лопта у два наврата врати након одбитка; на крају је по земљи центрирао кроз Звездин петерац, а Павков је био спреман на другој стативи.

Наставак утакмице донео је сличну слику као и у првом периоду. Динамична, квалитетна утакмица у којој су обе екипе желеле да поведу, али Звезда је показала да је квалитетнија и да, уосталом, заслужено корача ка шампионској титули. У 57. минуту, Пешић је повучен, оборен у казненом простору и за главног арбитра никакве дилеме није било — досуђен је пенал. Сигуран извођач био је управо Пешић који је на тај начин постигао свој 24. гол у Суперлиги.

Само три минута касније, Звезда је постигла и трећи гол. Стрелац је био Бен који је само минут раније није искористио још једну одличну прилику, али искупио се у 60. минуту. Бен и Пешић одиграли су дупли пас, а Пешић је петом асистирао ка Бену који је успео да затресе мрежу.

Бен је у још два наврата имао стопостотну прилику, али није му се дало да се још који пут упише у стрелце. Треба похвалити и данас изванредног и вероватно најатрактивнијег играча Луку Аџића, који је имао свој мали шоу током утакмице. Посебно квалитетан потез била је асистенција петом кроз двојицу играча за Крстичића који је био у пуном трку, али је Звездин везиста шутирао у Бена.

И домаћин је извео лепу акцију у завршници утакмице, и то актуелни и некадашњи Звездини фудбалери. Павков је сјајном асистенцијом избацио читаву нашу одбрану, а зицер је Саши Стојановићу успео да одбрани Борјан.

У наставку утакмице шансу су добили и Немања Милић, Ненад Милијаш и Вујадин Савић.

Раднички Ниш – Црвена звезда 1:3 (1:1)

Стадион: „Чаир“. Гледалаца: 7.000. Судија: Мајо Вујовић. Стрелци: Павков у 43′ за Раднички, а Крстичић у 7′, Пешић (п) у 57′, Бен у 60′ за Црвену звезду.

Раднички: Живковић, Саша Стојановић, Мркић, Аксентијевић, Петровић, Субић, Мићић, Павков, Симуновић, Бабић, Миладиновић.
Резерве: Шаранов, Станковић, Стевановић, Славиша Стојановић, Станисављевић, Јовановић, Нома.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Јовичић, Крстичић, Л. Илић, Аџић, Бен, Пешић.
Резерве: Супић, Гобељић, Савић, Рачић, Милијаш, Милић, Радоњић.

Претходни текстПо шест комада омладинаца и кадета
Следећи текстМилојевић: Контролисали смо утакмицу