Мркела: Размишљамо унапред

79

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела изразио је задовољство резултатима оствареним ове сезоне, али је и најавио неке наредне кораке клуба.

Мркела истиче да је победа у вечитом дербију била веома важна.

Задовољни смо због тога што имамо девет бодова предности, шест кола пре краја првенства. Екипа је против Партизана одиграла заиста сјајну утакмицу. Било је потребно да победимо како бисмо показали да смо прави шампиони, и честитам момцима на томе. О титули ћемо причати када је и математички обезбедимо. Све мисли су нам усмерене ка Нишу, покушаћемо да одиграмо максимално и што пре освојимо титулу — рекао је Мркела и појаснио:

Читава сезона је након победе над Партизаном добила прави смисао. Имали смо заиста добру сезону, играли смо добро, правили разлику у првенству, играли квалитетно у Европи против изузетно јаких противника, изборили пролеће… Али све то не би имало смисла да нисмо победили Партизан и да нисмо оволико близу титуле. Имамо играче који могу увек да одмене стартере, имамо два добра тима која могу на више фронтова да одговоре. Од самог почетка је била идеја да на свакој позицији имамо по два добра играча.

Током претходних 10 месеци, и многи млади фудбалери су се афирмисали и постају све важнији делови екипе.

Још једна од идеја на почетку сезоне била је да „гурамо“ нашу децу. Лука Аџић и Урош Рачић су имали завидну минутажу, а имали смо још младих играча попут Луке Илића, Немање Радоњића, Срђана Бабића… И са те стране можемо да будемо задовољни јер смо афирмисали младе играче. Пратимо и младе фудбалере који су на позајмици у Графичару, нашем „Б“ тиму. Идеја је била да најталентованију децу ставимо да играју што пре са старијим играчима како би се што пре адаптирали на игру у првом тиму. Задовољни смо како то функционише и од следеће сезоне ће бити још више клинаца који ће играти у Графичару — открио је Мркела.

Да је Зведина база младих фудбалера веома добра потврђују и одлични резултати значајно ослабљених омладинаца који и даље успешно чувају прво место на табели.

Рекли смо да резултат није приоритет и тако ће бити и у будућности. У омладинској селекцији је приоритет што пре гурнути играча у први тим, и том циљу ћемо тежити. Омладинска школа ради добро, селекције су доста успешне, играчи се развијају како треба и задовољни смо.

Мркела је потврдио да се већ ради на прављењу тима за наредну сезону, и открио да су предузети и одређени конкретни кораци.

Када се заврши један прелазни рок, одмах почиње припрема за други. Дешавања у самом прелазном року су само реализација онога што се радило у претходних четири или пет месеци. Већ смо у преговорима са неким играчима и мислим да ће брзо бити објављено и неко име, фудбалер који ће доћи код нас. Желим да се што боље и брже појачамо како бисмо започели квалификације у што јачем саставу — јасан је спортски директор Мркела.

Претходни текстЗвездин „Ниш експрес“
Следећи текст„Фудбал за пријатељство“ – Звездини представници