Срећа окренула леђа црвено-белима, Будућност повела

91

КК Црвена звезда мтс није успела да савлада Будућност у ’’Морачи’’ у трећој утакмици финалне плејоф серије. Све је стало у последњи напад црвено-белих, али срећа није била на њиховој страни – 78:77 (24:23, 18:24, 26:17, 10:13).

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да тријумфују у трећој утакмици финалне плејоф серије. Након велике драме, боља је била Будућност Воли. Срећа је црвено-белима окренула леђа у последњем нападу. И то два пута. Није погодио Џејмс Фелдин за три поена, а ни Матијас Лесор није успео да поправи промашај. На крају, Будућност је славила резултатом 78:77.

Подгоричани су на тај начин повели 2:1 у финалној серији. Црвено-бели ће сада све мисли усмерити на четврту утакмицу финала која се игра у ’’Морачи’’ у суботу од 21 час.

У уводним минутима играло се кош за кош, а такав ритам разбили су кошаркаши Будућности са две узастопне тројке, а након поготка Зорана Николића домаћин је повео резултатом 16:10. Ипак, спреман одговор имао је расположени Џејмс Фелдин који је везао пет поена, а надовезао се Тејлор Рочести тројком па су црвено-бели серијом 8:0 преокренули резултат – 16:18.

Од тада па до краја деонице виђена је резултатска клацкалица, Будућност је поново успела да се одвоји на шест разлике, али су Стефан Јанковић и Матијас Лесор везали пет поена и спустили разлику на само пола коша на крају прве деонице – 24:23.

Друга деоница није донела пуно тога новог. Виђена је велика борба, одличне нападачке минијатуре са обе стране и у таквом односу снага ниједна екипа није долазила до осетније предности. Тако је било док Џејмс Фелдин поново није ухватио шутерски ритам. Новом тројком, а потом и проигравањем за Алена Омића донео је црвено-белима највеће вођства у дотадашњем току утакмице. Пред крај прве деонице било је 40:47, а Џастин Долмен је са линије пенала смањио предност пред одлазак на велики одмор (42:47).

На почетку треће деонице играло се знатно чвршће са обе стране, а и расположени нападачи су испали из ритма. Ниједна екипа није могла у тим околностима да се резултатски одвоји. Будућност је претила, али је фантастични Ален Омић имао одговор на покушаје противника, бар док није добио две личне грешке у нападу.

Међутим, у трећој деоници одбрана је правила разлику. Две украдене лопте из којих су поентирали Матијас Лесор и Дилан Енис, вратиле су црвено-белима плус пет (57:62). Преко линије пенала и уз помоћ неколико пропуста Црвене звезде са обе стране, Будућност је успела да преокрене резултат серијом 11:2 – 68:64 што је и био резултат на крају трећег периода.

Будућност је била у бољем ритму и након тројке Гордића стекла шест поена предности (73:67), али је онда Огњен Добрић из угла погодио изразито важну тројку на нешто више од шест минута пре краја. Добра одбрана па сјајан продор Дилана Ениса који је поентирао уз фаул донели су црвено-белима потпуно изједначење – 73:73.

Све је слутило на још један драматичан меч у овој финалној плејоф серији. У последњи минут се ушло са минималном предношћу Подгоричана и виђена је права драматична завршница. На крају Будућност је имала више среће и повела заслужено 2:1 у серији.

Будућност Воли – Црвена звезда мтс 78:77 (24:23, 18:24, 26:17, 10:13)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Давидовац, Лазић 2, Добрић 5, Фелдин 19 (5ас), Јанковић 3, Рочести 12 (5ас), Омић 18, Лесор 6 (6ск), Енис 8, Јовановић, Бјелица 4 (6ск).

Џејмс Фелдин:

Била је утакмица са пуно успона и падова. Оба тима су жели да тријумфују. Сутра је нови дан и потрудићемо се да буде другачије.

Душан Алимпијевић:

Честитам навијачима на направљеној сјајној атмосфери, носили су свој тим. Није пресудила атмосфера. Сутра је нови дан, као што је било и након прошлог пораза. Покушаћемо да сутра играмо боље и да најтежи могући начин дођемо до пете утакмице.

Ми морамо да урадимо праву ствар сутра. Желимо да прегурамо ову ноћ на најбољи могући начин и да сутра вратимо серију у Београду.

Претходни текстЛе Талек: Наши навијачи носе до победе
Следећи текстРеми омладинаца, кадети сигурни