Милојевић: Надиграли смо Партизан

67

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић после 157. вечитог дербија честитао је свим актерима утакмице.

Звездин тренер је био видно задовољан победом, али је имао и одређене замерке.

Честитао бих својим играчима на великој победи у правој дерби утакмици. Мислим да смо надиграли Партизан у свим сегментима игре. Утакмицу бих поделио на два дела. Прво полувреме смо одиграли јако добро, контролисали утакмицу у свим сегментима. Прибојавао сам се тог резултата, упозорио сам играче да морамо да наставимо тако, али мени се није свидело друго полувреме. Знали смо да ће Партизан да крене на све или ништа, и нисмо добро реаговали. Балканци смо, чим имамо резултат, одмах почнемо да радимо и оно што не треба јер се јави задовољење резултатом. Али, хајде, прогледаћу им кроз прсте овога пута.Чињеница је да је друго полувреме било лоше. На крају смо примили и тај један гол, али све у свему, морамо да будемо задовољни. Највећи утисак су ми навијачи, звездаши, и њима поклањамо победу. Желели су ову победу колико и ми, чекали смо је шест дербија. Увек када победите у дербију, победа је и важнија од три бода, битна је и због престижа. Хвала им на подршци, мислим да је ови момци и заслужују — рекао је Милојевић.

Звездин стратег не жели да дође до било каквог опуштања.

Рано је да се прича о титули, имамо још шест утакмица. Такмичење је такво какво је. Још 18 бодова је у оптицају, имамо предност, али знате ме. Док математички не обезбедимо титулу, остаћу суздржан. Направили смо себи мини-табелу, и на њој имамо три бода више од вечитог ривала, и размишљаћемо само о мини-табели, и играћемо тако.

Звездином тренеру новинари су честитали на првој победи у дербију, али Милојевић истиче да је он не доживљава као да је прва.

Имао сам ту част да Партизан побеђујем и као тренер у омладинским категоријама, тако да ми није прва победа. Јако сам поносан и на те победе у млађим селекцијама. Поникао сам овде у клубу, и свака победа против Партизана ми је драга. Као што сам и рекао, ја не калкулишем. Никада не бих пре утакмице пристао на реми, не бавим се калкулацијама. Увек желим да победим. Мислим да сви играчи заслужују похвале за данашњу утакмицу, не само играчи који дају голове, већ сви, и они који раде „прљав“ посао на терену који се некад не види одмах.

Упитан још једном да прокоментарише пад у игри Црвене звезде у наставку, Милојевић је то објаснио менталитетом.

Мислим да је то менталитет овог подневља. Ја то не могу да објасним.Ако узмете као пример неку скандинавску земља, било би другачије. Али, ми смо такав народ. Имамо 2:0, задовољни смо, свако жели да покаже нешто више него што смо се договарали и направимо себи проблем. И прекид утакмице је учинио своје и утицао је на пад темпа. Оно што желим је да дуже одржавамо приступ из првог полувремена — рекао је Милојевић, и додао да би било много лепше да се сцене из другог полувремена са трибина не дешавају.

Претходни текстЦрвена звезда – Партизан 2:1 (2:0)
Следећи текстРадоњић: Најдражи гол у каријери!