Милојевић: Спремни за празник фудбала

54

У суботу, 14. априла у 18,30 почеће 157. вечити дерби у којем ће Црвена звезда на свом стадиону покушати да стигне до 63. победе над вечитим ривалом.

Своја очекивања пред сутрашњу утакмицу пред новинарима је изнео шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић.

Мислим да су све екипе које су се пласирале у плеј-оф заслужено ту где јесу. Током претходних 30 кола сви смо се борили за почетне позиције онога што сада следи. Ми стартујемо са позиције број један, али понашамо се пред ову утакмицу као и пред сваку коју смо одиграли до сада. Моји играчи добро знају да сада имамо мини-табелу, први део првенства је завршен и боримо се за 21 бод. Занемарили смо ту предност коју имамо. Обрисано нам је шест бодова, ми смо у главама обрисали и других шест и почињемо од нуле. Сви знамо шта вечити дерби значи клубу, навијачима, самом српском фудбалу. Мислим да смо се добро спремили, и као што увек од мене чујете, даћемо све од себе да се прикажемо у најбољем светлу. Размишљам само о својој екипи, не размишљам много о Партизану. Радује ме да су сви играчи тренирали, имао сам их све на располагању и посебно сам срећан због тога. Волим кад су ми здрави играчи, када су орни и весели и пресрећан сам због тога. Имам неких дилема око тима, одлучићу до сутра ко ће играти — рекао је Милојевић и похвалио све своје играче:

У дилеми сам јер имам пуно играча који заслужују да играју, а нећу моћи неке ни у протокол да ставим. И поред тога, поносан сам јер смо колектив и тим у којем свако најбоље од себе даје у тај колектив. Што се тиче саме форме, задовољан сам пре свега како радимо, и сви заслужују да играју. Мене радује када су ми играчи у доброј форми. Фудбал је колективан спорт, игра 11 играча, некада и леви бек реши утакмицу, као Родић у Суботици. Драго ми је да нападачи у последње време дају голове, они и живе од голова. На свакој утакмици неки играч дође до изражаја, ја бих волео да сутра то буду одбрамбени играчи који ће обавити свој део посла и решити утакмицу.

Наш тренер је упитан да прокоментарише систем такмичења.

Систем је можда и добар, а једини губитник је клуб који је први. Сви остали имају бенефит, од другог на табели па надаље. То и јесте поента, генерално овакав систем такмичења постоји у оваквим лигама, о свему може да се прича, али када ме већ питате, моје мишљење је да је једини губитник оваквог система клуб који је првак после 30 кола.

Звездин тренер не може да предвиди каква ће утакмица бити сутра одиграна.

Дерби је велика утакмица и специфична, носи пуно набоја. То је тако од оснивања Звезде и Партизана. Некада буде тактичког надмудривања, некад буде пуно борбености. Никада не знате шта можете да очекујете и каква ће утакмица бити. Често важност утиче на то да утакмица буде више борбена него квалитетна. Не могу да предвидим, одлучиваће много параметара, можда и само једна грешка.

Вечити дерби ће бити 50. утакмица Владана Милојевића на клупи Звезде.

Нисам знао за тај податак. Јако ми је драго због тога, сваки јубилеј је веома пријатан и значајан — рекао је Милојевић.

Претходни текстПренос ватерполо дербија на нашем Јутјуб каналу!
Следећи текстЛе Талек: Наши навијачи носе до победе